Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Flyttar – trots kontrakt med Luleå

Niklas Rubin.
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Målvakten Niklas Rubin är mitt uppe i slutspelet med Luleå Hockey, där han agerar andramålvakt bakom suveränen Joel Lassinantti.
Laget kommer snart att inleda sin semifinal.
Men slutspelet blir det sista Rubin gör i Luleåtröjan, trots kontrakt.
Enligt uppgifter till SportExpressen lämnar Rubin laget, för att bli den som backar upp Johan Mattsson i Frölundas kasse nästa säsong.
– Niklas har kontrakt med Luleå, säger hans agent, Jacob Hedin.

23-årige Rubin har gjort lite av en kometkarriär.
Från början är han från Kungsbacka och har fått sin fostran i Hanhals. Han gick till Varberg i HockeyEttan, där det blev succé. Sedan värvades han till Tingsryd, där han under två säsonger växte från som en av HockeyAllsvenskans bästa målvakter.
Luleå värvade Rubin inför denna säsongen, där han varit andramålvakt bakom Joel Lassinantti.
Men Rubin har fått göra ett antal framträdanden. Bland annat hade en en kanonmatch i Scandinavium mot just Frölunda som blir hans nya klubb.
– Det har jag inga kommentarer till. För oss är det fullt fokus på slutspel nu, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.
– Okej? Det är ingenting jag vet någonting om. Han har kontrakt med oss, säger Luleås sportchef Stefan Nilsson, som på en rak fråga om han kan neka det, kort och gott säger.
– Ja, det kan jag göra.
– Han har kontrakt med Luleå. Men skriv vad du vill. Antingen har du rätt, eller har du fel. Så enkelt är det, säger agenten Jacob Hedin.

Övergången blir känslig då Rubin är under kontrakt med Luleå, samtidigt som ett slutspel pågår. Men det finns yttre omständigheter som gör att en flytt till Göteborg passar bra för 23-åringen.
Dessutom passar det utmärkt in i Frölundas profil att en kille, med stor potential, från närområdet, nu finns att tillgå.