Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Träffades i hemligt möte på Arlanda

Foto: Bildbyrån och Swedavia.

Det har bara gått någon vecka sedan Västerås träffade Daniel Öhrn på Bromma flygplats.
Dagen efter signade han på ett kontrakt med Västerås.
Idag tog Västerås till ”flygplatsknepet” igen.
Den här gången träffade man, enligt SportExpressenns uppgifter, Karlskronas back, Josef Ingman, på Arlanda och välkända restaurangen Alfredos.
– Det stämmer bra det, säger Josef Ingman, som har varit uppe på dagstur i Stockholm.

Josef Ingman gjorde sin första allsvenska säsong i KHK, dit han kom från HockeyEttan och Kallinge/Ronneby.
Det blev omedelbar succé, med 22 poäng, och en stor roll i Karlskronas powerplay.
Nu vill Västerås att han tar en stor roll i klubbens powerplay. Man har redan tappat Alexander Lindelöf till Brynäs, och Jonas Liwings kontrakt har gått ut, med oklar framtid.
– Jag vill till ett lag som vill spela mig där, och Västerås presenterade någonting väldigt bra. Det kändes väldigt bra och jag fick ett enormt bra intryck, säger Ingman.

Har du bestämt dig rentav?
– Det är en bra klubb, de vill framåt, de vill uppåt. Jag åkte inte upp till Arlanda för att jag inte var intresserad själv. Jag är intresserad, men det är inte det enda alternativet som ligger på bordet.

Josef Ingmans framfart i HockeyAllsvenskan har också framkallat SHL-intresse. Men 24-åringen har inte bråttom dit.
Det troligaste alternativet just nu är att han tar ett år till i HockeyAllsvenskan, med en stor roll.
– Det är ett viktigt val jag ska göra. Ett extremt viktigt val. Jag vill inte stressa fram någonting, så det kan dröja innan jag tar ett beslut.
– Det jag kan säga om dagen med Västerås är att jag fick bekräftat den bilden jag har av klubben innan mötet. Oerhört seriösa och professionella, säger Josef Ingman.

Västerås hade på plats sportchef Patrik Zetterberg, samt båda tränarna Thomas Paananen och Lasse Ivarsson.
Paananen har fått mycket positiv kritik, och Västerås skickar flera spelare till SHL den kommande säsongen, som utvecklats under nuvarande tränare.

Nuvarande klubb Karlskrona kommer naturligtvis också att säga sitt, innan definitivt beslut tas.
Men konkurrensen är stenhård, och ska Ingman stanna kvar i HockeyAllsvenskan så kommer det förmodligen krävas ett nej tack till någon eller några SHL-klubbar också. Västerås är fortsatt offensiva på de spännande spelarna i HockeyAllsvenskan, och fortsätter bygga på någonting spännande, trots att man tappat flera spelare från denna säsongens succétrupp.