Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Kallades begränsad – är klar för SHL

Kalle Östman.Foto: Ulf Palm / TT

Det är inte längesedan Kalle Östman spelade hockey med Borlänge i hockeyettan.
Efter att ha hoppat mellan ettan och HockeyAllsvenskan, utan att lyckas på den näst högsta nivån, så fick nykomlingen i allsvenskan, Västerås upp ögonen för Östman, och bestämde sig för att ge honom en chans.
Med snudd på sanslös utdelning.
Östman har varit en av seriens bästa playmakers, trots att han i Expressens hockeymagasin inför säsongen kallades begränsad.
Nästa säsong spelar Östman i SHL.
Enligt SportExpressens källor är Östman klar för Djurgården.

Västerås har haft HockeyAllsvenskans bästa powerplay.
Den stora arkitekten i PP-spelet har varit Kalle Östman. Med sina fina passning har han satt upp inte minst Lukas Zetterberg, och sina övriga lagkamrater, så man varit seriens bästa PP-lag.
Östman har legat på samma nivå vad gäller passningspoäng som exempelvis Nicolai Meyer, Tony Mårtensson och Fredric Weigel.
Det har lett till intresse från högre serier, och nästa säsong spelar Östman för Djurgården i SHL.

Östman är inte vara en spelskicklig center. Det är en användbar spelare även för kedjor längre ner.
Inte minst under tiden i Pantern så visade Östman prov på en arbetskapacitet och var uppskattad när laget tog sig upp till HockeyAllsvenskan 2015.
Problemet för Kalle Östman har varit tränare som inte trott på honom högt upp i laget, innan han kom till Västerås.
I Expressens magasin kallades Östman för en ”begränsad spelare”, då han inte visat någonting på allsvensk nivå tidigare.
Östman tystade sina tidigare tränare och media genom att göra sitt livs säsong.
Den säsongen har nu tagit Östman till SHL.

Flera, av varandra oberoende källor, pekar ut Östman som klar för Djurgården, som behöver fylla på med både spets och breddcentrar till kommande säsong. I Östman får man först och främst en breddcenter, men på sikt, kanske med väldigt kort anpassning till SHL, kan han vara ett hot i lagets powerplay.
24-årige Östman, som spelat för både Mora och Leksand som junior, kommer att presenteras för Stockholmarna när man spelat klart i slutspelet.