Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Timrå uppvaktar AIK-forward

Jesper Frödén.Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Jesper Frödén blev matchhjälte för AIK i bortamötet mot IK Oskarshamn i söndags.
24-åringen kommer från sin bästa säsong i karriären med 38 allsvenska poäng. Nästa säsong spelar han i SHL, oavsett vad som händer med AIK.
Klubben som kan bli AIK:s motståndare i ett SHL-kval, Timrå, visar stort intresse och är enligt trovärdiga uppgifter nära Frödén.
– Jag är intresserad, det kan jag bekräfta. Men tyvärr lär jag inte vara ensam om det intresset, säger Timrås sportchef Kent Norberg.

Det är inte första gången Timrå visar intresse för Frödén. Redan inför denna säsongen var det nära att han gick till Timrå.
Men till slut valde Timrå att inte gå vidare med affären, sedan man som nykomling i SHL, redan ansåg sig ha väldigt många spelare som kom från HockeyAllsvenskan.
– Han har varit en intressant spelare för mig i många säsonger, säger ”Nubben”.

Vad gillar du hos honom?
– En bra spelare, som har farten och producerar poäng. Han har tagit steg i år, och verkligen blivit SHL-redo.

Källor vi har pekar ut honom som nära, och en säger att han till och med är klar.
– Jag kan säga så här. Klar är han inte. Vi har inga spelare klara utifrån, då vi inte vet vilken division vi spelar i.

Den här säsongen har Frödén gjort 38 poäng i HockeyAllsvenskan, och på de fyra kvalmatcherna mellan lagen så är Frödén poängstarkast av samtliga spelare med sina sex poäng.
Kontraktet AIK löper ut till våren, som givetvis lär vara väldigt intresserade av att förlänga kontraktet med sin poängstarke forward, oavsett division, men förmodligen är det en förutsättning med SHL för att Gnaget över huvudtaget ska ges den chansen, annars pekar mycket på Timrå.