Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oskarshamn på väg att landa Frölundaspelare

Pontus Andreasson.Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

I förra veckan kunde GT berätta att Frölundaforwarden Pontus Andreasson, som denna säsongen vräkt in poäng i Hanhals, nästa säsong ska spela i HockeyAllsvenskan.
Nu är Andreasson nära en lösning i en allsvensk klubb.
Enligt källor till Kvällsposten pekar mycket på att han landar i IK Oskarshamn, under förutsättning att laget inte går upp i SHL.

Pontus Andreasson är född 1998 och har varit ombytt vid ett antal tillfällen i SHL, står under kontrakt med Frölunda nästa säsong.
Men sportchef Fredrik Sjöström medgav för GT att det ser ut att bli HockeyAllsvenskan.
– Det lutar åt det. Jag har fått ett antal samtal från allsvenska lag som hört av sig om honom. Sedan finns det säkert de som gått direkt till hans agent, sa Sjöström.

Samtidigt som IK Oskarshamn kvalar mot AIK, så bygger nye sportchefen Daniel Stolt, en trupp parallellt.
Han måste förbereda sig för olika scenarion. Andreasson ingår i tankarna under förutsättning att IK Oskarshamn är ett allsvenskt lag även nästa säsong.
Skulle man gå upp måste de hitta andra spelare på ett antal positioner i laget. Då skulle man kunna offra det här lånet, som man är på väg att landa.

Den här säsongen har Andreassson gjort 38 poäng på 38 matcher för Hanhals i Hockeyettan. En serie Daniel Stolt varit verksam i nyligen och därmed har god koll på.