Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Varje kvartsfinalfajt har mycket hetta

Peter vs Roger.Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Kvartsfinalerna är klara.
Alla fyra matcherna blir några riktiga rysare, och det finns, redan på förhand en hetta att hitta i varenda möte.
Smaka på det här!

Luleå möter Växjö.
Uppiskat redan inför, efter sista seriematchen, då Brendan Shinnimin hetsades av Luleåklacken, så hade drog upp långfingret.
Luleå är egentligen favorit, sett till seriespelet, mot ställs man alltså mot mästarna, i ett möte som känns enormt ovisst!

Färjestad möter HV71.
De här två giganterna på 2000-talet har drabbat samman en rad olika tillfällen. Senast i kvartsfinalen 2017, då HV hade lekstuga med Färjestad. Men vi minns tillbaka till semifinaler och finaler mellan de här lagen. Det tar 2.5 timmar att resa mellan städerna. De gillar inte varandra. Det här känns också väldigt ovisst.

Frölunda möter Malmö.
Repris från förra året. Roger Rönnberg mot Peter Andersson. Malmös fysik mot Frölundas skicklighet. Revanschlusten hos Frölunda. Storstadsmöte. E6-derby, med 2.5 timme mellan städerna. Har förutsättningar att bli en magisk serie, igen.

Djurgården möter Skellefteå.
Repris från semifinalen från förra året. Djurgården vill ha revansch när deras superlag fick stryk av Skellefteå som trots ett mindre skickligt lag på flera år, tog sig till final via den matchserien, efter Jimmie Ericssons drömmål på Hovet. Jimmie är inte med nu. Men de här två lagen gillar inte varandra.

En stor dos av respekt till både Örebro och Rögle, som gjort fina säsonger, och blir att räkna med framöver.
Men deras förluster öppnade upp för betydligt mer intressanta möten i det här slutspelet. Det tackar vi för.

Hur kvartsfinalerna slutar? Det får vi återkomma till. Förmodligen kommer det ändå inte gå att tippa de rätt, men vi ska ge det ett försök senare i veckan.