Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sebastian Dyk har gjort sitt val

Sebastian Dyk.Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Södertäljes Sebastian Dyk är kanske den spelaren i hela HockeyAllsvenskan, som varit genomgående bäst.
I slutet av serien sa C More-experten Harald Lückner att alla 14 SHL-lagen borde stå i kö för att få Dyk till sitt lag.
Men nu kan SportExpressen avslöja att Dyk inte hamnar i något SHL-lag.
Han lämnar däremot Södertälje.
Ny klubbadress, enligt källor: Helsingfors IFK i den finska ligan.
– Ja, Sebastian kommer att spela för en ny klubb nästa säsong, men det är upp till klubben att gå ut med det, säger hans agent, Thomas Sjögren.

Vellingekillen Sebastian Dyk har svarat för ett gigantiskt genombrott i HockeyAllsvenskan.
Efter flera säsonger i Troja-Ljungby, Asplöven och Pantern, så lossnade det till slut rejält för Dyk.
Den här säsongen har han varit hela ligans bästa spelare, och tillsammans med Nicolai Meyer har man vart ett fruktat radarpar. Många har pekat ut Dyk som en stor anledning till Meyers framgångar, då dansken vann hela poängligan.
Men nu blir det alltså den finska toppklubben.
– När det gäller hans klubbval så har det varit viktigt att han får komma till en klubb med stor tilltro på honom, som vill spela honom som en spelare för de första två linorna, säger Thomas Sjögren.

Du menar i Helsingfors?
– Jag kommenterar inte klubb. Jag kan bara säga att den klubben det handlar om har scoutat Sebastian på plats, vid ett flertal tillfällen. Klubben kommer inte värva någon spelare de hört på omvägar har gjort det bra. Det är en klubb som verkligen sett honom, och gillat honom.

Inte heller Sebastian Dyk vill säga något om sitt kommande klubbval. Han medger förvisso att han lämnar Södertälje trots ett år kvar på kontraktet.
– Ja, jag trivs verkligen jättebra i Södertälje, men jag vill testa lyckan någon annanstans efter den här säsongen som jag haft. Var det blir, det får vi se. Jag kan inte säga något mer än så här, säger Dyk.

Eftersom 26-åringen har kontrakt med Södertälje även över nästa säsong, så kommer Södertälje att ersättas ekonomiskt för detta av den finska klubben.