Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sju backar och 13 forwards till avgörandet mot Örebro

Peter Andersson.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Avgörandet är här.
Omgång 52 ska spelas.
Malmö Redhawks ska möta Örebro.
Klart är att Carl-Johan Lerby inte spelar hockey på ett tag, så Redhawks får återgå till att spela med sju backar och 13 forwards, trots att Malte Setkov nu är tillgänglig.

Det var dagen efter derbyt, som nu är historia. Det är bara en match i sikte för Redhawks del nu. Man ska ta tre poäng mot Örebro, säkra sjundeplatsen och i bästa fall ta plats 5 eller 6, om resultaten går lagets väg.
Det blir förändringar i laget. Carl-Johan Lerby spelar inte. Han fick som bekant en smäll igår, och det handlar om käke och huvud, så han spelar inte på ett bra tag. Oklart hur länge, låter Peter Andersson meddela.

Därmed kommer en av de tre anfallarna som fick vila igår, att spela.
– Vi går på sju-tretton imorgon ja, säger Peter Andersson som inte var riktigt nöjd med utfallet hos sina forwards igår.
– Både ja och nej. Defensivt är det okej kanske. Men vi skapar inte tillräckligt med målchanser och vi har inte så mycket långa anfall. Det är kanske 8-4 till Rögle i målchanser, snällt räknat. I första perioden är de klart bättre.

Vad hade ni kunnat göra åt det?
– Vi brukar säga, vi ska spela tydligt, sätta stopp i spelet och ligga nära motståndarna. Vi svänger förbi det. Vi trycker inte upp dem i sargen. Vi var inte så jobbiga och konsekventa i vårt spel. De har små spelare som som inte pallar fysiken. Vi kommer inte upp i nivån.

Vem spelar av de tre som vilade?
– Jag vill suga lite på den karamellen. Ni får se imorgon.

Malte Setkov är inte aktuell att ta in?
– Nej, så blir det inte.

Oscar Alsenfelt har stått tio raka matcher, och var grym igår.
– Ja, och han är pigg, ögonen lyser och han ser fräsch ut.

Då utgår vi från att han står imorgon?
– Det får ni se imorgon.