Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Karlström lämnar Linköping för SHL-konkurrent

Fredrik Karlström.Foto: Stefan Jerrevång / TT

Fredrik Karlström värvades till Linköping för två säsonger sedan.
Då vann LHC kampen om talangen från AIK före hälften av klubbarna i SHL.
På de här två säsongerna har det dock aldrig lyft för Karlström i Linköping och nu står det klart att han kommer att söka sig vidare till en ny SHL-klubb.
Enligt källor är Karlström klar för Växjö Lakers kommande säsong.
– Fredrik är kontraktslös och jag jobbar för bästa möjliga lösning för honom, säger hans agent Thomas Sjögren.

21-åringen spelade Junior-VM 2017, samt 2018. När han gick till Linköping så värvades han som center, men har nästan uteslutande fått spela i position som ytterforward och speltiden har stundtals varit mycket begränsad.
Linköping har dessutom konsekvent valt andra spelare när det handlat om speltid i powerplay. Det har hämmat utvecklingen och under denna säsongen var Karlström utlånad till tidigare klubben AIK under en kortare period.

Nu landar Karlström i Växjö, som står inför ännu en säsong med stor omsättning på sin forwardssida och har mängder av utgående kontrakt som behöver ersättas med spelare från fyndhyllan. Ligafemman riskerar att tappa nyckelspelare som Tuomas Kiiskinen, Janne Pesonen och Brendan Shinnimin men har avtal som löper ut även på spelare som varit viktiga tvåvägspjäser de senaste åren, såsom Linus Fröberg och Liam Reddox.
Att det blir Växjö vill Thomas Sjögren inte bekräfta.
– Det är ryktenas tid just nu. Han koncentrerar sig på att spela så bra som möjligt, och jag koncentrerar mig för att hitta ett så bra jobb som möjligt till honom.

Sedan tidigare har Kvällsposten kunnat berätta att Malmö Redhawks 19-åring Marcus Sylvegård förväntas hamna i Växjö nästa säsong.