Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Har träffat kanadensisk poängspruta

Chris DeSousa högaktuell för Rögle.Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Det finns få sportchefer som är lika aktiva när det gäller resor för att personligen träffa spelare man hade tänkt rekrytera, som Rögles sportchef Chris Abbott.
Vi har sett det förr och nu har Abbott en intressant spelare på kroken.
Enligt källor så har Abbott under en längre tid haft koll på Vienna Capitals kanadensare Chris DeSousa.
Så sent som i helgen träffade han dessutom den poängstarke centern.

Vi har sett Abbott agera ute på fältet flera gånger tidigare.
Han var på plats, och träffade Olle Liss i Pantern.
Han var på plats, flera gånger i Södertälje, för att värva Christopher Bengtsson.
Succévärvningen Kodie Curran bjöd han till och med ner till Skåne, från Norge, för att personligen träffa honom, innan man skrev kontraktet.

Nu är Abbott på väg att göra en liknande värvning.
Enligt källor till Kvällsposten har Abbott under en längre tid haft ögonen på Chris DeSousa, en 28-årig kanadensisk center.
Han har scoutat DeSousa på plats, och efter helgens match, då han även gjorde mål för sitt Vienna, så träffade Abbott honom personligen.
Ett mönster som tyder på att Rögle kommit väldigt långt i sitt intresse, sett till hur Abbott jobbat tidigare.

Den här säsongen har Chris DeSousa gjort 55 poäng på 49 matcher i EBEL, och har bäst plus/minus av samtliga spelare i hela ligan med +37.

Vienna Capitals har fler spelare som drar till sig intresse från svenska klubbar.
Uppgifter säger att Peter Schneider, som gjort ännu fler poäng (64 poäng) än DeSousa också har intresse på sig från svenska klubbar.
Här visade Malmö Redhawks tidigare under säsongen intresse för honom, enligt trovärdiga uppgifter. Då handlade det om en värvning under pågående säsong.
Då blev det blankt nej.
Inte uteslutet att han också är på radarn för svenska klubbar. Men det var ingen som Rögle personligen träffade i helgen. Då handlade det om Chris DeSousa.
DeSousa skulle kunna ta en roll som en av lagets toppcentrar nästa säsong, tillsammans med Ted Brithén, och att Mattias Sjögren i sådana fall får fungera som en tredjecenter.