Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Sämsta poängsnittet sedan 2015/2016

Den bästa upplagan 2017/2018.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Förlusterna har kommit i lite för stor utsträckning sedan årsskiftet.
Det har också kostat på i poängsnittet för Redhawks del, då man just nu har sitt sämsta poängsnitt sedan första säsongen i SHL, sedan återkomsten.
Men man kan definitivt göra någonting åt det.

67 poäng på 45 matcher.
Ett facit på 1.48 poäng per match. Inte godkänt, naturligtvis, för ett lag som satt topp6 som målsättning.
Givetvis är det ingen skräll att en kraftigt minskad budget, över en hel säsong sätter sina spår, men det var ingenting som man tyckte skulle påverka laget när man satte målsättningen.

Bäst snitt hade man förra säsongen. Då var det ett skickligt lag, som rodde hem 86 poäng på 52 matcher.
Ska man nå dit nu, så krävs det att man tar 19 av 21 poäng de sista sju matcherna.
Svårt uppdrag, minst sagt.
När man blev åtta 2016/2017, så tog man 81 poäng på 52 matcher. Dit har man alltså 14 poäng för att nå. Det krävs då att man tar 2.00 poäng i snitt per match resten av serien. Tufft, men kan gå, då schemat ser lite mer behagligt ut, än vad det gjort de sista veckorna. Man ”slipper” exempelvis att möta samtliga lag, som nu ligger topp5.

För Redhawks del handlar det om att hitta en bra trend och göra det snabbt. Komma in i ett slutspel (Som man först och främst måste säkra) med en positiv trend, och helt enkelt bortse från att man förmodligen kommer hamna på lägre slutpoäng, än de senaste två säsongerna.