Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Kruse kan bli lösningen hos HA-konkurrenten

Emil Kruse kan bli Västerås lösning.Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Emil Kruse spelar av sitt sista år på Röglekontraktet med en utlåning till Västervik.
Ett bra beslut har det visat sig. Kruse är en av HockeyAllsvenskans bästa målvakter och enligt uppgifter så är det nu nära att Kruse hamnar hos en seriekonkurrent.
Uppgiftslämnare placerar 23-åringen i Västerås kommande säsong.
– Vi är väl medvetna om att han gjort det bra och blir svårt att behålla en sådan kille, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson.

Västerås har sedan länge sonderat marknaden efter en ny målvakt. Redan i december kom uppgifter ut om att succémålvakten Samuel Ersson nästa säsong blir en av två målvakter i Brynäs. Det har därför varit en prioriterad fråga hos sportchef Patrik Zetterberg, som behöver en stark målvakt.
Här ska Kruse nu finnas med som en av klubbens toppkandidater för att ersätta Ersson.
– De är nog intresserade. Det tror jag att många är. Vi inser att det blir svårt att försöka matcha rent ekonomiskt, säger Georgsson.
Istället får Västervik försöka med andra medel.
– Vi ser gärna att han fortsätter naturligtvis. Men det är hans val att göra. Vi får peka på trivsel, en stark roll och sådan bitar, fortsätter Västerviks sportchef.

Emil Kruse hade ett år kvar på kontraktet med Rögle, men tidigt stod det klart att han inte skulle vara en av Rögles två målvakter denna säsongen. Därför har Västervik Kruse på lån hela säsongen.
Den här succésäsongen, med 92 % i räddningsprocent har också tagit Kruse ett steg i karriären, som gör honom attraktiv på marknaden.
Mycket pekar på att han kan bli Västerås lösning till nästa säsong.