Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

AIK får hemmafördelen i finalen

Eric Castonguay sänkte sin tidigare klubb.Foto: Ulf Palm / TT

102 poäng, mot Oskarshamns 94 poäng.
Nu är det definitivt, i alla fall i min bok, att AIK får hemmafördelen i den allsvenska finalen mot Oskarshamn.
Även om det förstås kan ske under, så kommer det inte ske denna gången.
AIK är därmed ett stort steg mot ett SHL-kval mot Timrå senare i vår.

Först och främst, en stark moralisk seger för AIK idag.
Leksand hade 2-0 och såg ut att fixa en viktig seger i sin kamp om att fixa den viktiga tredjeplatsen i slutspelsserien.
Nu ser det plötsligt extremt kämpigt ut för Leksand att fixa den platsen, då man har fyra poäng upp till Västerås, med nio poäng kvar att spela om.

Men vinner serien gör alltså AIK. Fullt rättvist, och det är bästa laget som vinner serien. 102 poäng har man samlat ihop så här långt, och fler lär det bli. Laget kommer inte ens vara tvåsiffrigt i förlustkolumnen och det är riktigt bra.
Att jämföra med till exempel Växjö i SHL förra året. De hade tio förluster på sina 52 matcher. AIK lär ha färre i årets HockeyAllsvenska.
Redan när man hade tagit förstaplatsen efter överkörningen av Pantern i Malmö den 30 januari, så var jag inne på att man aldrig skulle släppa ledningen. Detta eftersom Oskarshamn hade ett så pass stort grepp, som man tappat.
AIK ser dessutom ut att ha fått många bitar på plats. Ikväll var det lagets kanske bästa spelare, Eric Castonguay, som sänkte Leksand med två mäktiga mål.
Med hans form på uppåtgående så ser det extremt intressant ut för AIK.

Något som dock är en snackis är Daniel Muzito-Bagends tackling på Calle Själin. Att huvudet fick sig en smäll råder det ingen tvekan om.
Men det det råder delade meningar om den var ful eller inte.
Skulle han stängas av så lär det inte handla om mer än de tre matcherna som återstår av serien.
Skulle det bli längre tror jag Oskarshamn välkomnar det.
När lagen möttes på Hovet i januari, var det Bagenda som sänkte IKO.