Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Svagt försvarsspel knäckte Redhawks

Frölunda vann mot Malmö.Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Drömstart med ett mål i boxplay efter tre minuter.
Men Malmö Redhawks har ett försvarsspel som stundtals ser ut att hålla allsvensk klass. Frölundas mål ikväll, förvisso två i powerplay, såg ut att vara extremt enkla. Mål man måste kunna undvika att släppa in.
Annars är det svårt att vinna hockeymatcher i Göteborg mot ett hemmastarkt lag.

Även om man släppte väldigt billiga mål då Frölunda får öppen gata, så var det inte långt bort att Redhawks tog poäng denna kvällen.
Dels så stod Oscar Alsenfelt för riktiga kalasräddningar under matchen, när Frölunda fick sina lägen, och dels så skapade Redhawks faktiskt en hel del klara målchanser själva. Framför allt i den andra perioden var det väldigt nära att man fick till en kvittering.

Man kan givetvis aldrig räkna med att segra i Göteborg, men jag misstänker att man känner en hel del besvikelse, när man inte ger sig själva chansen.
Målen man släpper in känns så otroligt enkla. Det är absolut inte vad man förknippat med Malmö Redhawks de här åren.
Dessutom går det alldeles för enkelt i powerplay för motståndarna.
När man fick den tidiga ledningen så kändes det som att Frölunda bara tryckte på en knapp, och så var det bara att kvittera.
Det tog 14 sekunder.
Kort och gott så känns det alldeles för vekt.

Per Ledins debut? Det blev inte ens tre minuter, enligt den officiella statstiken.
Det var en väldigt försiktig debut. Men han kom in och stundtals kändes han väldigt laddad. Kanske till och med överladdad. Utvisningen var nog ett bevis på detta, även om liknande situationer troligtvis går att hitta i många matcher.
Skulle tro att hans istid går upp något i framtiden. Han har en energi som behövs. Men främst hade Redhawks behövt få ihop sitt försvarsspel. Det går på tok för enkelt.

Frölunda – Malmö 4-2
0-1 02.57 Christoffer Forsberg (Rosdahl)
1-1 03.11 Samuel Fagemo (Westerholm, Carlsson)
2-1 15.00 Samuel Fagemo (Lundqvist, Lasch)
3-1 24.14 Simon Hjalmarsson (Lasch)
3-2 25.37 Fredrik Händemark (Utan assist)
4-2 59.59 Rhett Rakhshani
Publik: 8196