Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Västerås klara för topp8

Västerås jublar.Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Västerås var nykomlingar i HockeyAllsvenskan denna säsongen.
Man har gjort det briljant.
Ikväll slog man AIK på Hovet för andra gången denna säsongen. Man tog över helt i tredje perioden sedan AIK vikt ner sig.
Frågan är om inte AIK har börjat träna för den allsvenska finalen mot Oskarshamn om några veckor.

Under ledning av Thomas Paananen gjorde VIK en rejäl omstart i Hockeyettan förra säsongen. Det finns en tydlig idé och alla är beredda att göra det som krävs i spelsystemet. Det har burit frukt även i HockeyAllsvenskan.
Ganska tidigt i höstas stod det klart att Västerås inte skulle tillhöra botten. Främst med anledning av ett starkt målvaktsspel, samt att alla verkligen rättat in sig i ledet och man spelat som ett lag, utan någon egentlig stjärna, även om förstås några har stuckit ut.

Nu har Västerås 12 poäng ner till plats 9. Det är 18 poäng kvar att spela om. Det skulle förvåna mig om VIK inte tar minst sju poäng, och det skulle förvåna mig om Södertälje eller Björklöven plötsligt tar full pott de sista omgångarna.
Det blir slutspelshockey i Västerås. Det finns dessutom ingen anledning att oroa sig för det, när man vänder 3-1 till 3-5 på Hovet.
Imponerande av en nykomling, och jag ropar härmed ut Västerås som klara för topp8.

Just nu är därmed Bofors, Leksand, MoDo och AIK klara för den slutspelsserien. Två lag skall adderas. Vi får se vilka lag det blir, men det blir definitivt en häftig serie.

För AIK gäller det nu att veta vad man gör. Att vika ner sig som man gjorde, under framför allt den tredje perioden håller inte.
Känslan är att man börjat träna inför finalen mot Oskarshamn, men det gäller samtidigt att plocka sina poäng. Hemmafördelen i finalen kan bli enormt viktig.
Får man inte den fördelen kan det bli att möta vinnaren i slutspelsserien. Då är jag långt ifrån säker att varken AIK eller Oskarshamn löser ett hungrigt, MoDo, Leksand, Västerås, Bofors eller vad det nu är.