Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bofors stärker upp med back

Alexander Anderberg I Örebro 2015.Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

BIK Karlskoga stärker upp laget – När Mariestad spelat klart sin säsong.
Enligt uppgift så kommer backen, Alexander Anderberg, som kan betecknas som en av de främsta backarna i hela Hockeyettan, att gå över till Karlskoga, om det är så att Mariestads säsong slutförs före Karlskogas säsong gör det.

Källor säger att Anderberg, som gjort 21 poäng från backplats i Mariestad den här säsongen, kommer att skrivas över till BIK Karlskoga nu innan fönstret stänger. Därefter kommer han att lånas ut direkt till Mariestad, för att sedan ansluta till BIK Karlskoga, om det är så att Mariestads säsong tar slut.

Just nu ligger Mariestad åtta, av tio lag i AllEttan Södra.
Lag 4-9 spelar playoff, där lag 4-6 har hemmaplansfördel. Dessa matcherna spelas efter serieavslutningen som är den 20 februari.
Om Mariestad inte skräller i ett sådant möte, mot ett bättre placerat lag, alternativt jobbar sig uppåt i tabellen, så pekar mycket på att säsongen kan vara över redan i slutet av februari.
Därför gör man nu denna registreringen för att Anderberg ska kunna spela med BIK så fort säsongen är över.
Den här möjligheten har man på juniorspelare, och spelare födda 1997, samt 1998. Anderberg är född 1997 och då kan man göra på detta sättet, enligt gällande regelverk.

Anderberg gjorde SHL-debut i Örebro 2015/2016. Men det har blivit allsvenskt spel i Vita Hästen, samt division 1-spel med Huddinge och nu senast Mariestad.