Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Andersson testar en ny kedja mot Färjestad

Peter Andersson.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92200

Omstart av SHL imorgon.
Det är full omgång och för Redhawks del väntar Färjestad som man mötte i hemmapremiären den 22 september och gjorde en bra match.
Man kommer till spel utan några större skavanker i truppen.
Förutom långtidsskadade Emil Molin är det endast Lars Bryggman som saknas.
– Vi kommer till spel med sju backar och 13 forwards, säger Peter Andersson.

Man kan ana vissa tendenser till förändringar i laget sedan matchen i Gävle förra lördagen.
Pontus Netterberg får en ny, spännande, omgivning. Han blir tredjelänk med Konstantin Komarek och Carl Persson. Det innebär också att Calle P och Komarek åter spelar ihop, vilket innebar succé i Karlskrona förra året.
– Jag är beredd att ge den kedjan en riktigt stor chans att visa vad de går för. Mitt budskap är att de ska utmana Händemark-linan att vara en av våra bästa, och de har sett bra ut på träningen, säger Peter Andersson.

Redhawkstränaren är nöjd med vad han fått se från sitt lag under uppehållet.
Vila, träna, vila, träna.
– Sedan har vi inte så mycket tid. Från och med nu är det matcher varannan dag till serien är slut, så det blir mest match från och med nu.

Intryck av Sylvegård och Händemark i Tre Kronor?
– Man blir glad. Det är Malmöstämpel över deras spel och deras prestation har varit hög. Händemark syns att han växt mentalt. Han vill inte bara vara med, utan han vill vara en av de bättre, och varit det också.

De är inte slitna?
– Klart det tar, men de har också fått mycket beröm, och spelat bara. Då får man energi av det också. Dessutom är det två av våra mest vältränade spelare. Men vi får vara smarta. Behöver de vila någon dag, så får de göra det också.

Annars är det alltså de sju backarna som finns, som spelar, och 13 forwards som är skadefria, är alla med. Bryggman spelar inte i februari, vilket man sagt tidigare. Han har dock släppt kryckorna nu. För Oscar Alsenfelt går det fortsatt framåt.
Peter Andersson tror på spel på lördag mot Växjö, även om det säkert hade gått tidigare.
Men först ska man ta sig an Färjestad, på hemmaplan imorgon.
– Matcherna vi spelat mot Färjestad tidigare i serien har präglats en hel del av utvisningar. Framför allt de som spelats i Karlstad. Men hemma gjorde vi en bra match. Jag är rätt säker på att vi kommer att göra en bra match imorgon också, säger Andersson.