Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya spännande namn att vänta på sportchefspositionerna

Erik Forssell och Alexander Johansson, tidigare spelare i Skellefteå och Oskarshamn.Foto: Bildbyrån.

Oskarshamn har länge sökt sportchef, och det verkar inte helt enkelt att rekrytera en sådan.
Skellefteå söker efter någon som kan efterträda Mikael Lindgren, kring klubbens herrlag, i rollen som GM.
Nu söker även MoDo efter en sportchef sedan Micke Sundlöv offentliggjorts lämna sitt uppdrag. Han kommer med all sannolikhet att presenteras i Brynäs inom kort.
Samtidigt är det osäkert vad som händer med Anders Gozzi i AIK efter den här säsongen.
Kanske är det nu dags att våga testa lite fräscha, nya namn på de olika positionerna.

Att så här många olika klubbar är ute och söker sportchefer samtidigt måste anses som ovanligt. Det genomgående problemet är att det inte direkt kryllar av självklara kandidater.
Med det menar jag personer som har rutin från en sådan position sedan tidigare, som det lätt har en tendens att bli. Man slänger in något säkert kort, som kan branschen.
Det är en trygghet många klubbar väljer i de här lägena, men de namnen finns inte tillgängliga. Jag tror vi kan få se en hel del ”nya” namn ute i klubbarna inom kort.

Det är inte på något sätt dåligt. Om vi tittar ett år tillbaka i tiden, så kom Chris Abbott då in i Rögle som ett nytt, helt oprövat namn som sportchef. Ingen kan väl anklaga Rögle för att man gjort ett dåligt val. Tvärtom, så verkar det gå rätt bra, även när man vågar testa någonting nytt och fräscht.

Så tror jag det kommer att bli i klubbarna som nu söker.
I Skellefteå blir jag inte förvånad om en gammal spelare som Erik Forssell eller Jimmie Ericsson får jobbet, att leda herrlaget.
I Oskarshamn kanske man behöver våga gå för att testa Vimmerbys sportchef Daniel Stolt, eller gamla spelare Alexander Johansson.
I MoDo är beskedet färskt, men jag räknar inte med att man tar någon som ”varit runt” som sportchef. Någon som finns i organisationen eller en gammal spelare känns inte helt orimligt.
Om AIK inte går upp, tror jag vi får se någon annan än Anders Gozzi också. Går man upp, vill man nog behålla det mesta och bygga vidare på det.

Det är bara i Brynäs det lär vara ett rutinerat namn som kommer in, som sportchef, under sportdirektören Andreas Dackell.
Här är det förmodligen en tidsfråga innan Micke Sundlöv presenteras.
Sundlöv i hemmamiljö innebär förmodligen mycket av just varan hemma. Dvs gamla Brynässpelare som återvänder och så bygger man laget utifrån det.