MrMadhawk.se

Björklövens toppback har gjort sitt SHL-val

Björklövens Jacob Andersson.Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Björklövens Jacob Andersson är förmodligen en av HockeyAllsvenskans mest spännande backar, och flertalet SHL-klubbar har velat ha den poängstarka backen, som verkligen lyft sig denna säsongen och gör sin poängstarkaste säsong i karriären.
Men nu har han gjort sitt val.
Enligt säkra källor är det Skellefteå som vunnit kampen om Andersson.
– Vi känner förstås till honom väldigt väl, säger Skellefteås sportchef Micke Lindgren.

Lindgren är den som, tillsammans med nyrekryterade Niclas Lundkvist sätter ihop truppen för kommande säsong, till man har hittat en ny ansvarig som ska ta Lindgrens jobb, när kontraktet går ut den 30 april.
Man har redan börjat jobba på ett par bitar i truppen, och man ska alltså ha gjort klart med Andersson.
– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte är en intressant back, säger Lindgren.

Mina uppgifter säger att ni har signat honom för kommande säsong.
– Det får stå för dig. Jag har ingenting att kommentera i den frågan, mer än att vi känner till honom väldigt väl, och att det är en intressant back.

Jacob Andersson gick hockeygymnasium i Skellefteå, men flyttade vidare till Västerås och Asplöven för att utvecklas, och de tre senaste säsongerna har han sakta men säkert gått framåt i Björklöven och blivit en av lagets och hela ligans toppbackar.

Att Skellefteå värvar från ärkerivalen Björklöven är inte så vanligt. Det har givetvis skett, rent historiskt, men vi måste tillbaka till när man värvade Johan Forsberg 2009, och innan dess handlar det om värvningarna av Erik Andersson och Erik Forssell, som under många år utgjorde en stor kugge i Skellefteås framgångsrika lagbyggen.