Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Netterberg lånas in – ska få fart på målskyttet

Pontus Netterberg och Niklas Arell blir lagkamrater.Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Nu är alla detaljer på plats.
Malmö Redhawks tar in Pontus Netterberg, som ni fick indikationer på i morse.
Det här kan vara den brickan som Redhawks saknar och så har gjort under en längre tid.
Netterberg lär få stort förtroende omgående.

Den 30 december skrev jag en krönika om att Malmö Redhawks borde ringa ett samtal till Ängelholm för att undersöka möjligheterna att få Olle Liss.
Sett till alla chanser som Redhawks faktiskt skapar i matcherna, så behövs det någon som kan trycka in puckarna. Jag föreslog att Redhawks då skulle offra Nichlas Hardt, eller erbjuda Rögle pengar för Liss.
Samma Liss som hade sju sekunds istid igår, när Rögle slog Skellefteå. Jag hävdar fortfarande att både Malmö och Rögle hade varit vinnare på det bytet, oavsett vad både Malmö och Röglefans tyckte om det där och då.
Nu gör man istället ett liknande skifte, fast med Växjö.
Växjö Lakers får en fysisk spelare de behöver, och Redhawks får en spelare de är i behov av, en spelare som kan trycka dit puckarna.
Pontus Netterberg har åkningen och han har definitivt känslan för att göra mål. Han har gjort 16 mål för Pantern, och trots relativt begränsad roll i Växjö så har han nästan nått upp i tio mål per säsong i klubben.

I Malmö blir rollen större.
Jag tror Netterberg får en ganska gjuten plats i powerplay. Det har han inte fått i Växjö. Dessutom tror jag att man försöker matcha in honom i laget med Fredrik Händemark. Det var Händemark, Netterberg och Erik Nyström som bildade Panterns fina kedja en säsong, och bar laget, trots att Händemark gick till Malmö redan under säsongen.
Idag är Händemark Malmös mest kompletta spelare, och det vore väldigt intressant att se de två tillsammans igen.

Noterbart är också att det handlar om ett lån. Sedan ska alltså Netterberg gå tillbaka till Växjö.
En ganska märklig situation för Netterberg, men det är bara att gilla läget.
Kan bli rätt roliga matcher om de här två lagen möts i slutspelet. Hardt i Växjö, Netterberg i Malmö.