Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK kopplar ett grepp man inte lär släppa

AIK och Oskarshamn spelade en försmak av allsvenska finalen i fredags.Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

I fredags hade Oskarshamn ledningen sent i den tredje perioden mot AIK.
Då gjorde Daniel Muzito-Bagenda både 4-4 och 5-4, och AIK satte rejäl press på Oskarshamn i kampen om att vinna den allsvenska serien och få en enorm fördel i den allsvenska finalen.
Efter att AIK nu gått från fem poäng efter Oskarshamn, till en poäng framför, så tror jag att gasen är intryckt för att ta den viktiga förstaplatsen.
När man nu väl klivit upp i serieledning, så lär man inte släppa den platsen, tror jag.

Det blev till slut en rejäl kross i Malmö.
AIK gjorde tidigt 2-0, och det såg avgjort ut. Men hemmalaget åt sig in i matchen och fick 1-2. Det var även bud på 2-2, men i tredje perioden gick luften ur Pantern och AIK kunde visa sin klass och vinna med galna 7-1, trots att det här inte var en 7-1-match.

AIK och Oskarshamn spelar den allsvenska finalen. Det är nog alla som följer den allsvenska serien överens om. Till och med lagen som jagar bakom, lär vara helt inställda på det.
I serien har AIK och Oskarshamn vunnit två matcher vardera. Båda på hemmaplan. Det är också det som gör att jag tror det här blir ett härligt race in i slutomgångarna, för nu vill lagen verkligen vinna den allsvenska serien.
Jag tror dock att det här har blivit en mental käftsmäll för Oskarshamn, som hade fem poäng att gå på, men som fått hela sitt försprång uppätet av ett AIK på rejäl uppgång, som redan haft sin stora dipp under säsongen. Detta på bara två omgångar.

AIK är dessutom på gång att förstärka sin trupp med ännu mer spets, och det lär knappast bli sämre. Det märks också på spelarna i laget.
Daniel Muzito-Bagenda är en spelare jag blivit riktigt förtjust i här på sista tiden, och en gammal räv som Christian Sandberg levererade ikväll här i Malmö.

Jag tror AIK stormar mot allsvensk serieseger, men Oskarshamn behöver oroa sig för lagen bakom. Istället är det läge att börja fundera på hur man ska slå AIK på Hovet.
Det tror jag nämligen blir en förutsättning om man ska gå vinnande ur den allsvenska finalen.