MrMadhawk.se

Ska försöka hitta en ny Joel Persson

Foto: Mats Tjernström | Swe Press Photo

När Växjö värvade Joel Persson från Kristianstad, så var det efter rekommendation från före detta KIK-tränaren Mats Lusth, som nu finns i Moras bås.
Nu ska Lusth själv hitta ett nytt fynd i HockeyEttan.
Då tar han sikte på Vimmerby, och 22-årige Pontus Näsén.
– Vi ska försöka hitta en ny Joel Persson, säger Lusth.

Lusth avslöjar inte att det är just Pontus Näsén man tänker titta på, men han bekräftar att han, tillsammans med assisterande tränare Barry Smith, satte sig i bilen i morse, efter matchen i Malmö igår, för att kolla på dagens match i Vimmerby.
I Vimmerby har man sedan tidigare även koll på poängsprutan Måns Carlsson. När Vimmerby mötte Tranås på bortais, så åkte man först och främst för att kolla Carlsson, vilket Dagens Vimmerby redan har kunnat berätta om.

Men man har nu fått upp ögonen för Pontus Näsén. Det är dessutom så passande att Näsén är från Orsa, strax utanför Mora, och redan representerat klubben som junior.
Näséns resa är ganska lik Joel Perssons resa. Han har varit nere och vänt i division 2, men är nu en dominant back på toppnivå i Hockeyettan.
Vimmerbys sportchef Daniel Stolt öser lovord kring sin back:
– En skicklig back med enorm potential. Hans spelsinne är väldigt fint, säger Stolt.

Mora har redan intresse för poängcentern Måns Carlsson. Nu väljer man att kolla sin andra raka match med laget.
När man kollade i Tranås i fredags så stod Näsén för två assist. Med en imponerande insats idag mot Huddinge lär intresset knappast minska från SHL-klubben.