Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

AIK-tränaren på väg till SHL

Tomas Mitell kan mycket väl bli Örebros lösning kommande säsong.Foto: Daniel Nestor / BILDBYRÅN

Örebro har ett utgående kontrakt på samtliga tränare.
Nu ser man över situationen.
Enligt säkra källor finns det en etablerad kontakt med AIK:s tränare Tomas Mitell, som är ett huvudspår för jobbet som klubbens huvudtränare nästa säsong.
– Alla i den här branschen siktar uppåt. Jag är inget undantag, men det är inte det jag har fokus på just nu, säger Mitell.

Den 4 december fick Niklas Sundblad och Petri Liimatainen sparken från Örebro. Niklas Eriksson tog över som huvudtränare och fick Jörgen Jönsson och Henrik Löwdahl vid sin sida. En lösning som gäller säsongen ut.
Redan nu är sportchef Niklas Johansson igång och tittar över nästa säsong.
– Ingenting är klart inför nästa säsong, säger Johansson.

Enligt mina uppgifter har du etablerat en kontakt med Tomas Mitell.
– Nej, jag vill inte kommentera det. Vi har tränare nu, som gör det bra, och väljer att titta på det senare, säger Niklas Johansson.

Tomas Mitell och Niklas Johansson har jobbat ihop tidigare vid flera olika tillfällen. Mitell värvades till Västerås som spelare när Niklas Johansson var sportchef och var sedan assisterande tränare i klubben.
Nu pekar mycket på att vägarna kan korsas igen.
– Alla i den här branschen vill så högt som möjligt, men min plan är att gå upp med AIK. Resten får vi ta senare. Jag kan definitivt säga att jag inte skrivit på något för nästa säsong, säger Mitell.

Har du inte ens pratat med Niklas Johansson, som mina uppgifter säger?
– Nej… Eller vi känner ju varandra, så vi har pratat i alla år, sedan vi skildes åt senast. Men jag vill inte att det ska bli några spekulationer för det. Man pratar med alla man känner, och det kan handla om det mesta, som spelare eller annat.

Du menar på att ni inte diskuterat ett jobb i Örebro nästa säsong?
– Jag har inget kontrakt nästa säsong, och siktar uppåt, men här och nu är det att gå upp med AIK till våren som gäller och som jag sa, så har jag ingenting klart för nästa säsong, och har fokus på det vi ska göra med AIK.

Hur har diskussionerna gått med AIK?
– Vi har inte pratat än. Gozzi (Anders, sportchefen), har också ett utgående avtal. De håller på att se över den biten och sedan vill AIK självklart se resultat. Så är det när man är i en klubb av den digniteten som AIK är, säger Tomas Mitell.