Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Rätt att Sylvegård straffas

Foto: C More.

Emil Sylvegård straffas.
Det blir 5000 kronor i böter för att han, trots avstängning, valde att vistas i ett utrymme han inte får.
Detta meddelar disciplinnämnden idag.

Att han skulle straffas tog jag för givet. När man nu valt att anmäla en spelare som trots avstängning vistades i utrymmen han inte får enligt regelverket, så var man definitivt tvungna att ge någon form av bestraffning.
Att det blir ett ekonomiskt straff är helt i sin ordning.
Bryter man mot regler, så måste det bli straff om man bryter mot dessa, annars är det helt enkelt inte lönt att man har regler.

Däremot sätter detta tydligt upp ramar för framtiden.
Från och med två timmar innan match, och till dess att matchen är avslutad ska alltså numera inte en enda avstängd spelare få vistas i omklädningsrumsmiljö, eller runt rinken.
För då bryter man mot regelverket.
Det kan bli en del strul med detta.
Vad jag vet så är det inte ovanligt att avstängda spelare genomför ett fyspass i samband med att övriga laget spelar match. Det är inte ovanligt att gymmet finns i omklädningsrummet, eller runt detta.
Då måste dessutom spelaren vistas i detta.
Då bryter spelaren, i nuläget mot regelverket.

Därför är min slutsats enkel. Den här regeln måste man, så fort det blir tillfälle, se till att kolla över.
Uppenbarligen handlar detta dessutom bara om att Emil Sylvegård skrek i korridoren. För det pratades inte alls om detta när han han under uppvärmningen stod i båset, och när han i korridoren utanför omklädningsrummet och till och hälsade på domarna, så var det ingen ”grej” alls.
Det hela förstorades upp när han skrek i korridoren, vilket han naturligtvis INTE ska göra, men det blir nästan löjligt att man hittar regeln bara när det passar, och inte när han faktiskt bröt mot det redan innan matchen, och något jag anar att många, många andra gjort tidigare.
Jag har sett avstängda spelare springa i korridorer och det är alldeles uppenbart att bryta mot reglerna.
Men att se över dessa, är ett måste!
Jag hade hellre sett att Emil Sylvegård straffades med 5000 för osportsligt uppträdande, än att regelöverträdelsen är att han faktiskt vistades på en plats, som gick alldeles utmärkt fram till den sekunden han började skrika.

Att det blir böter och inte fler matcher är i sin ordning.
Men att man skulle dela ut ett straff tog jag, som sagt, helt för givet. Det var man tvungna till.
Annars hade det varit att signalera att det är okej att bryta mot regler, för man straffas ändå inte.
Någon fri lekstuga får det aldrig bli.