Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Guldhjälte återvänder till Malmö i februari

Raimo Helminen vann två SM-guld med Malmö IFFoto: Bildbyrån

Den 16 februari kommer Växjö till Malmö Arena.
Då återvänder också en gammal guldhjälte till Malmö Arena.
Raimo Helminen, som lämnade Malmö 1996, och sedan dess hållt sig helt borta från staden och klubben, kommer, för att ta emot välförtjänta hyllningar för sina sju säsonger i klubben.

I Sverige har vi blivit avsevärt bättre på att hylla gamla hjältar. Nu tänker Malmö Redhawks hylla en av sina främsta i klubbens historia.
Helminen var en smått osannolik värvning, som värvades in till division 1 (dåvarande andraligan), nästan rakt från NHL.
Han var sedan med att ta upp laget våren 1990 med sitt mål i sudden death mot MoDo, och vann sedan två SM-guld 1992 samt 1994. Plus en seger i Europacupen.
Raimo Helminen har således vunnit allt man kan göra i en svensk klubb.

Det handlar inte om någon tröjhissning vid matchen mot Växjö.
Några punkter faller han på, som måste uppfyllas för en tröja i taket, och därför blir det inte så. Däremot är det läge för Malmöpubliken att, en gång för alla, hylla en spelare som varit extremt värdefull.

Den 16 februari har alla chansen att visa sin uppskattning för ”Raipe” som sedan han lämnade klubben spelade hela tolv säsongen hemma i Ilves, till att han var 44 år.
Nu jobbar han som assisterande tränare i KHL-klubben Jokerit.

Ryktet säger dessutom att Redhawks i denna matchen ska spela i tröjor från en av årgångarna då Helminen spelade i laget.

LÄS MER: Stor intervju med Raimo Helminen från 2018