Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

LHC-back uppvaktas av HV71

Anton Karlsson, back i Linköping, uppvaktas av HV71.Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

HV71 har bara fyra backar på kontrakt till nästa säsong.
Förändringar sker alltid, och nu är klubben på jakt efter en back, hos en av sina värsta rivaler.
Uppgifter gör gällande att klubben uppvaktar Linköpings back, Anton Karlsson.
– Det är den här tiden på året nu, då det förekommer mycket spekulationer, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Anton Karlsson, som etablerat sig sonen given back i LHC:s laguppställning saknar avtal för nästa säsong.
Prisbilden går upp, när Fredrik Emwall ska förnya kontraktet och därför är det väldigt osäkert om man klarar av att förlänga det kontraktet.
Då kan Vetlandafödde Karlsson, hamna hos rivalen.
– Jag vill inte kommentera rykten. Men vi ser över vår trupp inför nästa säsong. Det tror jag vem som helst förstår, säger HV:s sportchef.

I truppen har man utgående avtal på fyra spelare.
Martin Fehervary tillhör NHL-klubben Washington Capitals, och sedan löper kontrakten ut för Kristofer Berglund, Alexander Ytterell, samt Mikko Lehtonen.
Här ser Hult naturligtvis över situationen, och räknar bort Feherary, dessutom tror han att Mikko Lehtonen blir svår att behålla.
– Martin Fehervary tillhör Washington. Det är ytterst ovanligt att NHL-klubbarna lånar ut spelarna mer än en säsong. Det är troligt att han startar upp där borta, och så tar man det därifrån. Honom räknar jag inte med alls.
– Mikko Lehtonen borde vara intressant för KHL, men även NHL, så bra som han är. Det skulle vara förvånande annars, säger Johan Hult.

Därmed skulle det finnas plats för Anton Karlsson. Som en ersättare till Martin Fehervary skulle det vara en perfekt ersättare.
Karlsson, som ursprungligen är från Vetlanda, är bara ett antal mil från Jönköping, är en lokal spelare för HV71, som man naturligtvis gärna bygger sitt lag på.
Därför visar man också ett starkt intresse för honom.
Ska Linköping behålla honom, får man nog se till att presentera något konkret, inom en snar framtid, annars finns risken att han snart spelar i värsta rivalens tröja.