Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wikstrand diskuterar med KHL-klubb

Mikael Wikstrand för diskussioner på Lokomotiv Yaroslavl.Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

I somras fick Färjestad vänta in på mållinjen av transferdeadline i NHL, innan sportchefen Peter Jakobsson kunde andas ut, och få behålla sin VM-guldback, Mikael Wikstrand.
Men snart väntar en ny svettig vår för Jakobsson.
Wikstrand är, enligt källor, på väg utomlands igen.
– Det får du ta med min agent, säger Wikstrand.

Enligt trovärdiga uppgifter så handlar det inte bara om NHL nu. Det ska främst handla om Ryssland, och i KHL förs det enligt uppgift, konkreta diskussioner med Lokomotiv Yaroslavl.
– Jag har inga kommentarer till det, det är fullt fokus på Färjestad för min del, säger Mikael Wikstrand, som den här säsongen blivit lagkapten i Färjestad, och givetvis är en nyckelspelare i laget.
Kontraktet i Karlstad sträcker sig över den kommande säsongen också, men det finns möjligheter i kontraktet att bryta för spel i mer välbetalda ligor, om rätt bud kommer.
Det är nu en möjlighet som Wikstrand och hans agent, Michael Johansson, ser över.

Men Färjestad sitter inte med armarna i kors i tittar på. Uppgifter gör gällande att FBK gör allt som står i deras makt för att man ska få behålla Wikstrand.
Om inte rätt klubb ger ett bra erbjudande, så kan han också komma att stanna i Karlstad, längre än den tiden som kontraktet nu säger, dvs våren 2020.
Men ambitionen från Wikstrand ska vara tydlig. Han vill utomlands, och det pågår konkreta diskussioner med Lokomotiv Yaroslavl.

Mikael Wikstrands agent har sökts för en kommentar, utan framgång.