Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Kenttä bryter kontraktet – nya jobbet redan klart

Per Kenttä lämnar Oskarshamn.Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Det återstår ett år på kontraktet med IK Oskarshamn för Per Kenttä.
Men det året kommer inte att fullföljas.
MrMadhawk.se kan avslöja att Oskarshamns sportchef har nyttjat en klausul i kontraktet och lämnar därmed klubben.
Nytt jobb är dessutom klart.
– Jag kan bekräfta att Per har brutit sitt avtal med oss, säger klubbchefen Martin Åkerberg.

Succén har varit stor under de här två säsongerna i Oskarshamn. Förra säsongen var Oskarshamn ett topplag, vann slutspelsserien och var bara en kvalmatch mot Leksand, ifrån att ställas mot Mora i ett kvalspel.
Den här säsongen ligger laget på en stabil topp2-plats med mer än halva serien spelad, trots en till stora delar ny stomme i truppen och ett helt nytt tränarpar.
Nästa säsong väntar dock nya utmaningar för sportchefen.
För en vecka sedan aktiverade han en klausul i kontraktet, som gav honom möjlighet att bryta, och sedan dess står han till arbetsmarknads förfogande.

Samtidigt söker SHL-klubbarna Brynäs och Skellefteå nya medarbetare på sportsligt höga positioner.
Men det blir inget SHL för Kenttä, denna gången heller.
Uppgifter från tillförlitligt håll säger att succémannen istället hamnar i Umeå, och Björklöven.
En källa uppger att ”Kenttä är överens med Löven om ett treårskontrakt, men jag vet inte om det är någonting påskrivet än”.
Per Kenttä själv säger kortfattat i ett sms att han inte vill diskutera sin framtid och att han fortfarande har ett jobb att uträtta i Oskarshamn.
Men det är alltså Umeå som väntar för Kenttä, och kanske är han då personen som äntligen ska få ordning på Björklöven som har en ambition på sikt att ta sig upp i SHL.

Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg har vetat om Kenttäs beslut ett tag, erkänner han.
– Det här har helt och hållet med hans familjesituation att göra. Han har ett två, plus ett årskontrakt med oss. Före den 31 december har han haft möjlighet att säga upp sista året. Den möjligheten har båda parter haft. Han har valt att utnyttja den klausulen, säger Åkerberg.

Vad tycker du om att han går till en konkurrent i serien?
– Det vet inte jag någonting om. Per har meddelat oss att han avser att nyttja klausulen. Något annat ligger inte på mitt bord att prata om.

För IK Oskarshamn är det här beskedet färskt. Väldigt färskt.
Idag på morgonen informerades hela spelartruppen om att Kenttä flyttar. Formellt sett kommer han att vara Oskarshamns sportchef resten av denna säsongen. Men det är inte otänkbart att man hittar någon lösning för att verkställa det tidigare.