Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Rögle plockar in poängmaskin

Rögle förstärker med Västerviks poängmaskin, Trevor Mingoia.Foto: Erik MÂrtensson / TT

Rögle kommer att tappa Nils Höglander och Lucas Elvenes på JVM de kommande veckorna.
För att lösa luckorna som då uppstår i truppen måste Rögles sportchef Chris Abbott agera.
Enligt källor har han nu fått napp, i HockeyAllsvenskan, där succéspelaren Trevor Mingoia nu plockas in, enligt uppgift.
Mingoia ska i första hand stärka upp Rögle under en kortare period.

Att SHL-klubbar haft span på Mingoia är ingen hemlighet. Redan den 23 oktober kunde ni läsa att han hade SHL-ögon på sig.
Vid Västerviks match mot IK Pantern fanns Rögles sportchef Chris Abbott på plats i Rosengårds Ishall för att spana på amerikanen, som konsekvent vräkt in poäng under hösten.
Uppgifter säger att Abbott även samtalade med Mingoia i den matchen, på liknande sätt som han gjorde med Olle Liss föregående säsong.
I samband med att SHL-klubbarna hade uppsikt på Trevor Mingoia så var Västerviks sportchef Emil Georgsson helt ärlig med hur det låg till, om man skulle få ett bud.
– Då måste vi se över det. Vi inser var vår plats är i näringskedjan. Men det är inte så att han har någon klausul som möjliggör en flytt till SHL mitt under den här säsongen. Utan då måste de köpa ut honom från kontraktet med oss, sa Georgsson.

Uppgifter säger att detta i första hand ska handla om att låna 26-åringen en kortare period, men att det också blir ett perfekt tillfälle för Rögle att se vad han går för i SHL-sammanhang.
Efter de matcherna kommer man att ta en ny avstämning med Västerviks sportchef Emil Georgsson, om att eventuellt göra en större affär.

Den här säsongen har Mingoia stått för 24 poäng på 26 matcher i Västervik.