Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Fyrdomarsystemet i fler serier

Fyra domare har det varit i SHL i flera år.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Nu utökas domartillsättningen i svensk hockey.
Fyra domare, som det varit i SHL under flera säsonger, kommer först och främst tillsättas i J20 Superelit.
Förbundet presenterade idag att det blir så från och med nästa säsong.

Konkret är det fem punkter som man tar upp i en skrivelse, undertecknad av Joel Hansson från svenska ishockeyförbundet, Tomas Thorsbrink från SHL och Pär-Olof Livf från HockeyAllsvenskan.

* J20 SuperElit kommer att dömas i ett 4-domars system. SHL och HockeyAllsvenskan för samtal om möjligheter för större samarbeten och arbete i 4-domarssystemet

* Vi kommer att arrangera fler samlade träffar för domare samt domarcoacher i både SHL och HockeyAllsvenskan samt övriga förbundsdomare där man tillsammans arbetar med 4-domarsystemet.
Träffarna skapar en mötesplats för erfarenhetsutbyte och utveckling.

* Det kommer att ske en uppdelning för domare aktiva i förbundsserierna under SHL och HockeyAllsvenskan för att skapa större tävlingsmoment på flera nivåer.

* Tydligare struktur gällande kravställningar för att ta sig högre upp i seriesystemet.

* Domaransvariga i alla förbundsserier för personlig coachning och uppföljning utifrån domarens ambitioner och förutsättningar.