Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Molin är med – opereras på tisdag

Emil Molin är med mot Linköping imorgon.Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Emil Molin kommer inte spela hockey de närmsta nio-tio månaderna.
Men när Redhawks möter Linköping imorgon, klockan 15.15, finns han med.
– Han har inte operationstid förrän på tisdag och är fräsch just nu, säger Peter Andersson.

Beslutet har en hel del att göra med en annan skada i truppen. Konstantin Komarek, som klev av onsdagens träning, men tränade idag, väljer man att vila.
– I det här fallet har vi lite flyt. Då kan vi ge ”Kosta” lite mer tid, säger Andersson.

Molin är alltså fräsch nog att spela en match. Det är det så kallade ”hattandet” ut och in från laget, som man måste få ordning på.
– Hans knä klarar inte tisdag, torsdag, lördag. Och eftersom vi kan spara Komarek och spela ”Molle” i en match, så blir detta en bra lösning, säger Peter Andersson.

Klart är också att Max Görtz inte spelar imorgon. Smällen mot HV gör att han inte har kunnat träna fullt ut i veckan och och därför blir det inget spel för honom.
Däremot är Anton Mylläri tillbaka i laget.
– Han har kunnat träna på riktigt hårt, och får nu in foten i skridskon. Han är aktuell för spel, säger Peter Andersson.

Albin Johansson, som kommer att plockas in från Pantern under två veckor, är ändå med. Detta trots att man har sju tillgängliga, utöver honom.
– Malte är troligtvis den som inte spelar.

Spelar Storm och Hardt?
– Båda två spelar. Storm har sett riktigt fin ut den här veckan. Han tränar på bra, ser lättare ut i kroppen. Dessutom ser han lite tjurig ut, säger Malmötränaren.

Kan han vara tjurig?
– Tydligen! I det här fallet glädjer det mig, jag lovar!

Är Komarek tillbaka på tisdag?
– Ja, han ska vara med då. Men han har fått en smäll som vi nu får möjlighet att rehaba någon dag. Det blir en säkerhetsåtgärd, och framtidsinvestering att han får vila. Det hymlar jag inte med att det är så.