Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Sportchefernas fem bästa fynd

Bemström, Bristedt och Connolly.Foto: Bildbyrån.

Vilka sportchefer har gjort det bästa jobbet? Givetvis svårt att säga, utan att bedöma helheten. Men några sportchefer har åtminstone gjort några riktiga fina fynd inför årets säsong.

Ett fynd, för mig, är att hitta en spelare, som presterar klart över vad man faktiskt betalar för spelaren. På den här listan handlar det om fynd utifrån. Spelare, som inte finns i egna organisationen, och som man inte hade kunnat förutspå att de skulle bli så bra, som de faktiskt har blivit.
Att ha en egen junior i organisationen, är inget fynd för mig.

TOPP5:

1. Leon Bristedt, Rögle
Jag tycker att Bristedt, lätt, är säsongens fynd. Vilken fart han har i grejerna! Redan på försäsongen syntes det att det här skulle bli en spelare som stack ut. Efter mindre än en halv säsong, så ingår han i Rögles förstakedja, som är en av seriens främsta, och gör laget till ett av de hetaste lagen.
Lönekuvertet? Svårt att säga. Men jag tror han ligger någonstans kring 50-60.000 kronor i månaden, men presterar som en toppspelare.

2. Jack Connolly, Luleå
Snacka om att han fått en nytändning i Luleå. Ligger femma i hela poängligan just nu. Han styr powerplay och producerar massor av poäng, och detta i laget som leder hela serien. Connolly har en rätt stor lönecheck. Men det är Luleå som gjort fyndet, eftersom Connolly köptes ut av Rögle och det inte kostar Skuggan/Engman mer än kanske 20-30 procent av marknadsvärdet.

3. Emil Bemström, Djurgården
Från att knappt ha platsat i Leksand, stundtals, så är han hela ligans främste målskytt. Givetvis med stor hjälp av att han kan stå och bomba skott i powerplay. Men det krävs också någonting för att kunna göra alla de målen. Har en rookielön, och har slagit otroligt väl ut för Djurgården.

4. Kodie Curran, Rögle
Det tog ett tag, men nu har han nått nivå. En hög nivå. Curran har anpassat sig mycket väl till SHL och tillhör en av Rögles toppbackar. Väldigt skicklig, gör mycket poäng, och hanterar mycket bra, att han kanske inte har den farten i spelet, som kanske behövs i SHL, egentligen.

5. Rickard Palmberg, Timrå
Här har vi en som vaknat till liv ordentligt på slutet. Producerat en hel del poäng, och gör mål, på både hårda och lösa skott. Stark målskytt, som gjort det bra i HockeyAllsvenskan. Spelar nog inte på en jättelön, men har börjat leverera rätt fint för sitt Timrå.

Bubblare: Pontus Holmberg, Växjö, Adam Brodecki, Linköping och Olle Alsing, Djurgården