Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Spelarnas vapen är ingen show

Foto: C More.

Att Luleå lagt ner pengar på sin arrangemang, har säkerligen inte många missat.
Det pratades om 40 miljoner kronor, som man la ner för att rusta upp ljud och ljus i sin hemmaarena inför säsongen.
Man kallade till och med till presskonferens för att berätta om sina planer.

Jag har varit i ishallen Delfinen en gång denna säsongen. Trots att jag inte är någon större fan av det här med intro och grejer, utan mest vill ha igång hockeymatchen, så var det verkligen unikt, åtminstone i SHL.
Ljudet är grymt, och showen man bjuder, de som nu uppskattar det, är riktigt bra.
Säger man annat så ljuger man.

Hittils har Luleå inte inkluderat spelarna, mer än att de ska vara sig själva, åka in, och göra sin lineup. Helt enligt hur det brukar se ut.
I kvällens match mot Linköping hade man dock tagit det, vad jag tycker, ett steg för långt.
Spelarna var utrustade med klubbor som lös. Då går man, enligt mig, ett steg för långt i jakt på en bra show.

För mig får man gärna ha sin show, men när spelarna ska behövas utrustas med sånt här, då tycker jag man driver det ett steg för långt.
Det är absolut inte hela världen att de har upplysta klubbor under ett par minuter. Men för mig blir det, jag ska inte säga respektlöst, men någonstans dit, för vad publiken faktiskt har betalt för att se. Man vill se spelare som spelar en ishockeymatch. Inte till varje pris göra den bästa showen.
Kanske är det att vara bakåtsträvare, men nej, gränsen är passerad. Vi får aldrig glömma vad det här handlar om. Spelarnas viktigaste vapen ska inte vara en del av någon show.

Jag undrar vad Luleås fan verkligen tycker om det här. För mig är det en symbol för supportrar som verkligen är äkta, och genuina.
Fina tifo-arrangemang, högljutt på läktaren, en stark kärna av supportrar som viger sitt liv åt Luleå Hockey och läktarkultur.
Jag tror inte dessa, som faktiskt bygger Luleå väldigt bra utåt, vill att det ska se ut så här.

Jag kanske bara är gnällig, men för mig räcker det nu.