Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Björklövens poängskörd numera på toppnivå

Numera får Björklöven jubla.Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Björklöven inledde den allsvenska serien på ett extremt svagt sätt.
I media så spekulerades det rätt ordentligt om Joakim Fagervalls framtid. Glädjande nog så valde ändå Björklöven att behålla sin tränare och inte ta till några panikåtgärder.
Rätt har det på något sätt visat sig.

Faktum är att laget just nu plockar poäng som innebär kvalitet som ett topplag.
När man förlorade efter straffar mot Västervik för exakt en månad sedan, så plockade man sin nionde poäng i sin tionde match. Ett snitt på 0.9 poäng / match.
Ikväll genomförde Björklöven match nummer 19 i ordningen för säsongen, och då tickade tre poäng in på kontot mot Karlskrona, vilket innebär att man nu samlat ihop 25 poäng totalt.

Trots att jag inte tycker att det sprakat alls om Björklöven den senaste månaden, och man förlorat ett par matcher, så är det ett faktum att poängskörden är på nivå som ett topplag. Med 16 poäng på de nio matcherna sedan fredagskvällen mot Västervik hemma, så snittar man 1.78 poäng per match.
Med en sådan skörd över en hel säsong, så hade Björklöven hamnat tvåa i tabellen förra säsongen. Nu måste man givetvis ta igen de svaga starten, men bara för att ni ska få en hum om vilken kvalitet laget haft den senaste månaden, så är det alltså en liknande kvalitet som Leksand höll över 52 omgångar förra säsongen.

Under den här månaden har det som sagt inte sprakat om laget. Känslan är att det finns betydligt mer att plocka av.
Nu fick man förvisso ett rejält tråkigt avbräck, när Oskar Stål Lyrenäs såg ut att skada sig allvarligt med misstänkt knäskada. Känslan är att han kan bli borta en tid.
Om det är allvarligt behöver ledningen se sig om efter en ersättare. Men förhoppningsvis är han snart tillbaka.

Björklövens fans kan definitivt se framemot resterande del av säsongen med tillförsikt. Om det lossnar ännu mer kan man börja snegla riktigt högt upp i tabellen och se fram emot en spännande vår.