Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Händemark – ”Smidig förhandling denna gången”

Fredrik Händemark gör sin fjärde säsongen i Malmö och trivs väldigt bra.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Fredrik Händemark skrev på nytt kontrakt i slutet av förra veckan, och säkrar därmed upp en viktig bricka i Malmös centerbygge, de kommande åren, och avslöjar att förhandlingen gick lätt, denna gången.
– Det var mycket smidigare än förra svängen vi förhandlade, säger Händemark.

Detta kontraktet blir Fredrik Händemarks fjärde kontrakt med Malmö Redhawks.
Det började med ett kontrakt säsongen ut, när han värvades loss från Pantern, efter att först ha varit inlånad en kortare sväng. Sedan skrev han nytt tvåårskontraktet, förlängde med ett år, och nu är det alltså tre nya år som signeras för masen, som verkligen etablerat sig som en toppspelare i SHL under sina år i Malmö, som han ser som sitt alternativ i Sverige.
– Om jag trivs så otroligt bra som jag gör, varför ska jag flytta då, säger han.
– Både klubben och staden är bra. Dessutom tror jag på det vi gör här, och det finns en långsiktig plan, då vi blir bättre för varje år. Varför inte skriva långt då, frågar Händemark sig.

Du har blivit bättre alla år du varit här också.
– Precis, det är en stor anledning. Utvecklingen går åt rätt håll och det hjälper också. Att skriva långt när man utvecklas och har en bra tränarstab, det kändes bra för mig.

De har bara kontrakt ett år till…
– Jag vet att det blir bra minst en säsong till, och sedan får vi se. Men om jag får bestämma så stannar de längre än så.

Med tre förlängningar sedan tiden i Pantern, landslagsdebut, en av SHL:s absoluta toppcentrar, så har 25-åringen naturligtvis också klivit upp ordentligt i lönenivå.
Fredrik Händemark hymlar inte med att han är nöjd med avtalet.
– Det tycker jag. Man får vad man förtjänar.

Då är du alltså toppbetald i ligan?
– Det var du som sa det. Men jag vet att du har rätt bra koll på vad jag fått.

Har ni hållt på länge?
– Nej, det gick ganska snabbt. Det var mycket smidigare än förra svängen vi förhandlade. Då tog det längre tid och vi höll på längre. Nu fick jag ett seriöst och bra förslag direkt, och vi var nära varandra direkt. Väldigt skönt att vi löste det så snabbt.

Trots att Fredrik Händemark skriver tre år med Malmö, så finns det alltid ett men. Alla hockeyspelare har drömmer. I Händemarks fall är det, precis som för många andra, NHL.
– Man vet aldrig vad som händer. Min ambition är att spela så högt upp som möjligt, och då finns det annat som är intressant. Men i Sverige gäller bara Malmö och jag trivs så sjukt bra här.

Har NHL varit på dig mycket tidigare?
– Nej, egentligen inte. Det har aldrig funnits någonting jag kunde ta ställning till. Jag har hört lite snack, typ intresse, men det har aldrig blivit någonting konkret.

En som precis varit och provat lyckan i en NHL-organisation är Carl Persson.
Hans äventyr slutade i ECHL och han har nu återvänt till Sverige, för att bli klubbkamrat med Händemark.
– Jag förstod att han tog chansen. Det är ens dröm och när man har kontraktet framför sig, är det nog svårt att säga nej. Men jag har inte bråttom.

Pär Lindholm har åkt över nu, när han är 27 och var riktigt etablerad i SHL.
– Han har man kikat på. Har alltid tyckt att han varit bra, och vi är ganska lika som center. Han är en bra tvåvägsspelare och har åkt över nu, när han är 27 år, och var mogen att verkligen ta en plats. Lite så tänker jag också, att det ska vara så nära som möjligt att ta sig in direkt, och av den anledningen har jag inte bråttom.

NHL, eller inte.
Om det inte blir något spel där borta så har åtminstone Händemark ett fint treårskontrakt att luta sig emot, i en klubb och stad som kommit att bli hans bästa plats att utöva sitt jobb på i Sverige.
– I Sverige gäller Malmö. Så är det.