Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Persson officiellt en Malmöspelare

Carl Persson är nu officiellt en Malmöspelare.Foto: Mats Strand / TT

I våras lämnade han innan han ens hann presenteras.
Undr hösten såg det rätt bra ut i träningsmatcherna för Nashville.
Sedan skickades han ner i ECHL och det öppnade upp möjligheterna.
Nu är det i alla fall helt officiellt, och Redhawks kan presentera Carl Persson som en Malmöspelare, redan innan tiden på unconditional waivers gått ut.
– Vi får in en spelare med bra storlek som både har bra fart och ett vasst skott. Han kommer både att spetsa och bredda vårt lag och på så sätt ökar också konkurrensen. Vi är säkra på att han kommer att sätta dit puckarna, det har han gjort i alla år, säger sportchef Patrik Sylvegård.

Kontraktet gäller alltså denna, plus nästa säsong, och det innebär att Redhawks har hela 20 kontrakt för nästa säsong, redan nu.
Ett ”problem” uppstår dock redan nu, när man har 16 forwards att tillgå.
Hur man ska lösa det? Förmodligen är det inga problem.

Är det någonting man lärt sig, så är det att man får skador och avstängningar. Nu är det backsidan som varit hårt drabbad. Men det kan lika gärna handla om forwards.
Dessutom kommer Marcus Sylvegård att åka på JVM under en hel månad, och erfarenheten säger dessutom att spelarna som varit med där, kan komma att få en dipp, när de återvänder till SHL.

Om Redhawks dessutom tar sig vidare i CHL, kommer det att behövas spelare och skulle det vara så otroligt så man inte har spelare på skadelistan, så får man helt enkelt hitta ett bra system att rotera och få speltid på alla spelare på ett positivt sätt. Vissa spelare kanske till och med skulle må bra av att kunna vila någon match.

Carl Persson har träffat laget idag, men har inte tränat på is. Han kommer däremot att träna med laget på söndag.
Om han är mogen för spel direkt lär visa sig, men det är inte otänkbart att man, med friska forwards i truppen, försöker få in honom ordentligt i spelsystemet först, innan man sätter honom i spel.
Då får man förmodligen bäst effekt.