Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Händemark överens med Malmö

Fredrik Händemark förlänger med Malmö. Presenteras inom kort.Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Den 25 oktober bekräftade sportchef Patrik Sylvegård att det kanske viktigaste kontraktet av hans utgående avtal hade kommit en bit på vägen, när man givit lagkapten Fredrik Händemark ett nytt förslag.
Enligt uppgift är parterna nu överens, och Händemark har skrivit på avtalet.
– Det ser bra ut, svarar sportchef Patrik Sylvegård.

Fredrik Händemark kom till Malmö Redhawks till matchen mot Frölunda på bortaplan, den 30 december 2015. Han slog sig in i laget direkt,och belönades med ett tvåårskontrakt över säsongerna 2016/2017 och 2017/2018.
Under den tiden blev Händemark en landslagsspelare, och i januari 2018, förlängde han sitt kontrakt ytterligare en gång, men då bara med ett år över säsongen 2018/2019.
Nu blir det en ny förlängning.
Uppgifter säger att det denna gången blir ett kontrakt, som en källa kallar för ”Ett längre kontrakt” och detta kan komma att presenteras redan idag.
– Vi kommer att presentera nyheter idag, medger Sylvegård.

Sedan november 2017 är Fredrik Händemark Malmö Redhawks lagkapten, och trots att Erik Forssell återkom i februari 2018, så fortsatte han som kapten. Han fortsatte dessutom, när tidigare lagkaptenen Henrik Hetta värvades tillbaka från Skellefteå.
Peter Andersson brukar ofta lyfta fram den 25-årige masen som lagets viktigaste spelare, och som en härförare ute på isen.
Den här säsongen har han tagit ytterligare kliv i sin utveckling och gör mer eller mindre aldrig en dålig match.
Fredrik Händemark har svarat för ett så pass ovanligt uttalande, som att I Sverige är det bara Malmö som gäller för mig., och de orden står han nu fast vid.
Han blir Redhawks spelare för lång tid fram över. Den viktigaste brickan av samtliga utgående kontrakt är därmed på plats.