Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Carl Persson fri från Nashville om 48 timmar

Carl Persson och Jens Olsson blir förmodligen lagkamrater på fredag.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Malmöfansen kan räkna ner.
Om 48 timmar kan nämligen Nashvilles Carl Persson vara fri från sitt NHL-kontrakt med Nashville och då bli en Malmöspelare.
Han blev ikväll uppsatt som ”unconditional waivers”, vilket i klartext innebär att övriga NHL-klubbar nu har möjlighet att ta över hans kontrakt.
Om inget lag gör det, så avbryts kontraktet med Nashville, och då glider Persson in på kontraktet han tecknat med Malmö Redhawks.

Nyckeltiden blir 18.00 på fredag.
När tiden gått ut, så kommer det inte dröja speciellt lång tid innan han kan presenteras.
Då kommer Persson att gå på kontraktet han skrev på i våras, men som inte hann presenteras. Det kontraktet var på denna säsongen, plus nästa. Om det inte ska ske en omförhandling, så kommer han att spela på det kontraktet vid en återkomst i Sverige.

Carl Persson gjorde förra säsongen 24 poäng, fördelat på 52 matcher. En poäng gjordes under de första 14 matcherna, då han spelade i en undanskymd roll, men efter att Karlskrona fått kritik i samband med sista matchen innan uppehållet i, så fick han spela betydligt mer, och gjorde på de avslutande 38 matcherna 23 poäng för KHK, som var nyckeln till att han fick NHL-kontraktet.

Tweet från Renaud Lavoie på TVA Sports:

Unconditional waivers: CARL PERSSON NSH — Renaud Lavoie (@renlavoietva) 7 november 2018