Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Björklöven skickar stjärnvärvningen

Kevin Goumas har gjort sitt i Björklöven.Foto: Ulf Palm / TT

Kort före seriestart gjorde Björklöven klart med en riktig stjärnvärvning på allsvensk nivå, när Kevin Goumas presenterades.
Nu avbryter parterna i samarbetet, i något som brukar heta samförstånd.

När Goumas presenterades, hade Björklöven stora förhoppningar om att han skulle vara en värdefull bricka i lagbygget, som tippades vara högt i tabellen.
– Kevin har en profil i sitt centerspel som stärker och breddar oss ytterligare. Han utgör sig själv till ett ständigt hot med sina offensiva egenskaper. Han bär också på en värdefull erfarenhet från tidigare spel i Allsvenskan och kvalspel mot SHL, sa sportchef Fredrik Grönberg, när Goumas presenterades.
Men efter åtta matcher, då Goumas var 13:e forward i ett antal av dessa, och inte gjort en enda poäng är man nu överens om att avbryta samarbetet.

Grönberg om brytningen:
– Vi har i samförstånd med Kevin valt att avsluta vårt samarbete. Kevin kände att den plan för uppbyggnadsprocessen vi gemensamt lagt var för defensiv samtidigt som vi inte såg möjligheter i att utöka speltiden i detta nu, säger han.

Kevin Goumas var med när Mora gick upp i SHL, men drabbades efter detta av en skada i samband med en skidresa. Den höll honom borta hela förra säsongen, men han fick en ny chans hos SHL-klubbenpå tryout, som inte föll väl ut. Då nappade Björklöven, men i Umeå har det alltså inte blivit någon succé heller.