Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Björklöven skickar stjärnvärvningen

Kevin Goumas har gjort sitt i Björklöven.Foto: Ulf Palm / TT

Kort före seriestart gjorde Björklöven klart med en riktig stjärnvärvning på allsvensk nivå, när Kevin Goumas presenterades.
Nu avbryter parterna i samarbetet, i något som brukar heta samförstånd.

När Goumas presenterades, hade Björklöven stora förhoppningar om att han skulle vara en värdefull bricka i lagbygget, som tippades vara högt i tabellen.
– Kevin har en profil i sitt centerspel som stärker och breddar oss ytterligare. Han utgör sig själv till ett ständigt hot med sina offensiva egenskaper. Han bär också på en värdefull erfarenhet från tidigare spel i Allsvenskan och kvalspel mot SHL, sa sportchef Fredrik Grönberg, när Goumas presenterades.
Men efter åtta matcher, då Goumas var 13:e forward i ett antal av dessa, och inte gjort en enda poäng är man nu överens om att avbryta samarbetet.

Grönberg om brytningen:
– Vi har i samförstånd med Kevin valt att avsluta vårt samarbete. Kevin kände att den plan för uppbyggnadsprocessen vi gemensamt lagt var för defensiv samtidigt som vi inte såg möjligheter i att utöka speltiden i detta nu, säger han.

Kevin Goumas var med när Mora gick upp i SHL, men drabbades efter detta av en skada i samband med en skidresa. Den höll honom borta hela förra säsongen, men han fick en ny chans hos SHL-klubbenpå tryout, som inte föll väl ut. Då nappade Björklöven, men i Umeå har det alltså inte blivit någon succé heller.