Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Malmö krigade sig till första ronden

Lars Volden gjorde en riktigt bra match för Malmö.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det blev en riktig smakstart för Malmö Redhawks i CHL:s åttondelsfinal när man kunde kriga ner Bern, med större siffror, än vad som speglade matchen.
Man jobbade till sig ett riktigt fint utgångsläge till returen i Schweiz om två veckor, när man vann med 4-1.
Till stor del kan man tacka inlånade Lars Volden för det här fina utgångsläget, men man gjorde också en riktig kämpainsats när man var bra i framför allt boxplay.

Bern vann skotten, och fick ett par riktigt farliga lägen under matchen. Men endast en gång lyckades man överlista Lars Volden. Då krävdes det att skicklige Mark Arcobello gjorde bort Jens Olsson och spelade fram Matthias Bieber till helt öppet mål.
Annars var det helt stängd butik.

Positivt förutom Voldens insats är att backarna gör det väldigt bra efter sin förutsättningar. Bern hade problem med presspelet från hela Malmös lag. En sådan som Malte Setkov lyfter sig, när han får en plats i laget igen. Senast han spelade var mot Frölunda hemma förra helgen.

Slutligen: Synd att inte fler människor kom till Malmö Arena denna kväll. Ett av Europs bästa lag var det trots allt som var på plats. Många säsongskortsinnehavare blev hemma, trots att matchen ingick på deras kort.
Lite synd, när laget dessutom ställde upp och förlängde sin svit av vinster på hemmaplan.

Malmö – Bern 4-1
1-0 23.37 Henrik Hetta (Molin, Torp)
1-1 31.51 Matthias Bieber (Arcobello, Moser)
2-1 35.44 Malte Setkov (Hetta)
3-1 54.43 Emil Sylvegård (Bryggman, Lerby)
4-1 58.07 Anton Mylläri (Hardt, Storm)
Publik: 2543