Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Andersson om Bern: ”Europas häftigaste ställe”

Andersson mot Andersson.Foto: Bildbyrån.

För Peter Andersson väntar ett riktigt prestigemöte med sonen, Calle Anderssons lag, Bern.
Precis innan avresan till Luleå så såg han lottningen, och han blev glad när han fick se att Malmö Redhawks ställs mot bern.
– Det är nog Europas häftigaste ställe att spela ishockey på, säger han, men vi vinner med 10 i båda matcherna, skämtar Redhawkscoachen.

Att han får möta Calle Andersson och hans Bern var precis vad han hoppades på när han såg vilka lag Redhawks kunde ställas mot.
– När spelarna frågade mig innan, så sa jag att jag hoppades på Schweiziskt motstånd. Att vi får komma dit och spela. Den hockeyn och den atmosfären är häftig att spela i.Det blir annorlunda för oss.
– Det är lite Dortmundkänsla. Det är som en gul vägg vi kommer mötas av, och jag tror inte de blir under 13.000 åskådare när vi ska dit och spela.

Du har god koll på dem förstår jag?
– Ja, jag har väldigt god koll på dem. Kollar ofta på deras matcher och de har riktigt toppspelare. Klubben är riktigt professionell och kanske bäst i Europa. De slog ut Växjö i gruppen i år, och de var nära att rubba Växjö förra året också, när Växjö var så bra som vi vet att dem var. Så det blir skithäftigt för oss som förening att få möta dem.

Redhawks spelar mot Bern 6 november och 20 november. Inom kort blir det klart vilka som spelar hemma respektive borta i de matcherna.