Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Persson välkommen om han vill hem

Carl Persson i Karlskronas tröja.Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Den 14 oktober spelar Atlanta Gladiators sin första match i ECHL. I den klubben finns Carl Persson, som var signad för Malmö Redhawks, men inte ens hann presenteras förrän han skrivit ett NHL-avtal med Nashville.
Hela tiden sedan det stod klart att Persson inte skulle få starta i AHL-klubben Milwaukee, utan istället få börja i ECHL, så har förhoppningen funnits från Malmö Redhawks.
Den situationen står nu kvar, men tiden går.
– Skulle han bli där en längre tid, så är vi givetvis intresserade, säger Patrik Sylvegård.

Vad är exakt status?
– Jag har haft en dialog med agenten, eftersom jag sett vad som händer där borta. Han har ett avtal här, om han kommer hem. Jag hoppas inte han väljer att spela i East coast under en längre tid. Någonstans är nu frågan om när han ska ta beslutet, för vad han ska göra.

Det brinner inte alltså?
– Nej. De vet ju att vi finns och att han har ett avtal med oss. Jag pratar med hans agent, Marcus Isaksson, men just nu är det ingenting som är nära.

Tycker du han borde åka hem?
– Om han ska spela i ECHL, så ja. Jag menar, det finns spelare som är i AHL, som tycker det är dåligt för deras utveckling. Då borde detta vara ett enkelt beslut. Han är välkommen till oss, men vi är inte där.

Om vi tänker oss att han kommer hem till er, då har du 16 forwards.
– 16 friska är inte optimalt. Men har vi någonsin haft alla friska i denna klubben? Det får bli, den dagen, den sorgen. Men det är inte schysst mot de spelarna som eventuellt inte får någon istid.

Ni snabbar inte på en process och sätter in en stöt nu när Bryggman är borta ett par veckor?
– Nej, möjligen hade vi försökt göra en framstöt om Bryggman var borta lite längre. Men nu är det bara två-tre veckor. Skulle vi få hem Calle så får vi ta det därifrån. Men det är ingenting vi skyndar på nu.

Har du pratat med Carl Persson själv?
– Nej, bara med hans agent.