Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hyllas för 500 – som han gjorde förra säsongen

Foto: Bildbyrån och Vita Hästen.

Imorgon spelar Vita Hästens stjärna, Marcus ”Macke” Eriksson match nummer 500 mot BIK Karlskoga, och för detta ska han hyllas i hemmamatchen mot Västervik på söndag.
Det här säger statistiken alltså.

Men det finns ett litet problem. En lucka i statistiken, där antalet matcher från säsongen 2003/2004, alltså för 15 år sedan, inte finns med.
Den säsongen gjorde Eriksson åtta mål och fem assist, men ingen vet antalet matcher.
– Swehockey hade inte division 1-bevakning på den tiden, förklarar Johan Nilsson på eliteprospects.
– Vi går bara efter den statistiken vi kunnat se. Den luckan du berättar om nu, måste jag kolla upp, säger Yvonne Anglesjö, ordförande och klubbchef i Vita Hästen.

Med sina åtta mål och fem assist, så är det högst sannolikt att Eriksson gjort ett stort antal matcher den säsongen.
Säsongen efter, 2004/2005 gjorde han 18 poäng på 34 matcher, och höll han liknande poängskörd säsongen innan, då han gjorde dessa 13 poäng, är det sannolikt att han behövde 20-30 matcher på sig för att faktiskt leverera de poängen.
– Ska vi ha korrekt fakta från den säsongen, så blir det för Vita Hästen att börja kolla i gamla matchprotokoll, säger Johan Nilsson hos eliteprospects.

Yvonne Anglesjö inser att Eriksson förmodligen passerade 500 matcher förra säsongen, men den här missen är naturligtvis fullt mänsklig, då det klart och tydligt står på elitprospects, som är en tillförlitlig källa vad gäller statistik, att han just nu gjort 499 matcher, och därmed gör match nummer 500 mot BIK Karlskoga imorgon.
– Om vi säger så här. Det kommer inte vara fel att vi hyllar honom för 500. För han har garanterat gjort det, men vi ska göra allt vi kan för att ta reda på hur många matcher det var den säsongen, säger Yvonne Anglesjö ödmjukt.

Kanske är det match 517, eller är det match 525.
Oavsett vilket, så råder det ingen tvekan om att Marcus Eriksson förtjänar alla hyllningar han kan få, för sina insatser i Hästentröjan, och matchtröjan med 500 på ryggen är en snygg hyllning från klubben till sin meste spelare genom tiderna.
Klart är att han uppnått 500 matcher, och högst sannolikt så inträffade det redan förra säsongen.
Men vad är det man säger, bättre sent än aldrig…