Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Även spelare kan offras efter sportchefen

Ingen tränare har fått sparken.
Istället blev det en sportchef som får sparken blir den första att få sparken den här säsongen.

Mitt konstaterande: Det går snabbt i den här sporten.
Om vi backar tillbaka bandet till den 29 april 2017, så hade Bengtzéns lagbygge kommit fram till en SM-final, då man förlorade i sjunde matchen mot HV71, i sudden death.
Så nära var ett Bengtzénbygge SM-guld alltså.

Sedan dess: Inte många rätt.
Minns att jag satt med honom förra sommaren och frågade om han någonsin misslyckats med någon värvning.
Två säsonger av värvningar senare: Han kunde misslyckas med värvningar.
Nu offras han i Brynäs. Han får inget förlängt kontrakt, och blir omedelbart arbetsbefriade. Det är en finare variant för att berätta att någon får sparken.

Jag tror inte detta blir den första åtgärden från Brynäs.
Vad jag hör är man beredda att offra spelare också.
En spelare som kan offras först, är Danny Kristo.
Bengtzénrekryteringen har inte gjort bort sig jättemycket, och har gjort godkända fyra poäng på sju matcher. Men uppgifter säger att han inte riktigt fixar tempot och det hårda jobbet som krävs i SHL.
För att tala klarspråk: Han har inte flåset som krävs för att spela den ishockeyn Brynäs och alla SHL-lag vill spela under 52 omgångar.

Brynäs kommer förmodligen inte att frysa ut honom, som man kanske kan tänka sig, när man inte är nöjd med en spelare. Man kommer snarare spela vidare med honom och hoppas på att något annat lag nappar. Det handlar, som så ofta, att man ska ha en bra ekonomisk lösning också.

Danny Kristo kan ryka i Brynäs.Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN