Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är backarna ni behöver, Timrå och Mora

De tippade bottenlagen, Timrå och Mora, har problem. På backsidan, framför allt.
Men vad finns det för backar för de här lagen?
Naturligtvis är det en oerhört tunn marknad, men nog finns det spelare, som kan höja kvaliteten i de här lagen.

Här är mitt tips till Kent Norberg, sportchef i Timrå, och Anders Forsberg, sportchef i Mora.

Elias Fälth – senast i Brynäs.
Vore bra för båda lagen. Men det lär kosta en hel del! Dock, svensk back, skicklig, kan ligan efter att ha spelat närmare 400 matcher i SHL, trots sen debut. Skulle bli toppback hos både Mora och Timrå.

Mathias Porseland – senast i HPK.
Skulle vara bra, för Mora. Eftersom man nu har skador, så måste numerären upp snabbt! Porseland hade kunnat vara en bra lösning på ett korttidskontrakt, till att börja med. Har spelat i SHL förr. Alltid en fördel.

Janne Jalasvaara – senast i Rögle.
Här jagar Timrå fortfarande honom, och jag tror han hamnar där till slut. En defensiv bjässe. Inte särskilt stark i åkningen, men han gjorde ett ganska bra jobb i Rögle stundtals, så länge han stod rätt.

Ryan Johnston – senast i Lugano.
Sitter på kontrakt i Luleå. Hade varit bra för båda lagen, även om det inte alls fungerade i Luleå. I de här lagen får han spela i en stor roll, och även om han fick det i Luleå också, så var konkurrensen större. Han skulle definitivt tillföra hos båda. Och snart borde väl Luleå bli desperata att bli av med kontraktet?

Dylan Reese – senast i HV71.
Är han skadefri, så varför inte? Nu har det gått så pass lång tid, så det borde vara lösbart med någon form av artistlösning på honom. Han vann SM-guld med HV71 för två säsonger sedan. Skulle vara rejält framstående i de här klubbarna.

Det var fem tips på spelare som lätt skulle stärka upp de tippade bottenlagen på backsidan. Att det behövs råder det ingen tvekan om. Det vågar jag säga, utan att serien ens har startat.

Elias Fälth i Brynäs.Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN