Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Är inte värt det, Erik Andersson

Idag pratade jag med Erik Andersson.
Den tidigare Malmöbacken, som har tackat för sig, efter tre säsonger i klubben.
Flyttlasset har gått till Umeå som planerat under sommaren.

Men en sak gick absolut inte som planerat för Andersson. Sedan matchen i Trinec den 7 november, har han nämligen inte spelat en enda hockeymatch, på grund av smällen han fick mot huvudet, i det stenhårda glaset.

Läkarens rekommendationer är tydliga.
Ingen hockey framöver.
Erik Andersson väljer att fokusera på att komma tillbaka till det vanliga livet. Han vill kunna gå i en mataffär, som vilken människa som helst, utan att det är några problem.
Därför tar han inget beslut om hockeyframtiden.

Jag vet att Erik Andersson är en klok man. Han är en av de smartaste jag träffat utanför rinken, och är välutbildad.
Men jag förutsätter att han tar det enda riktiga beslutet nu, och inte lockas in i något hockeyspelande, om huvudet plötsligt skulle bli bättre.
Är rätt säker på att han inte kommer att spela ishockey igen. Även om han älskar sporten, så har han absolut ingenting att bevisa, och riskerna är inte värda att ta.

Erik Andersson har haft en grymt fin karriär, med SM-guld i Skellefteå som den stora kryddan. Han har spelat nästan 500 SHL-matcher för Skellefteå, Linköping och Malmö. Det har blivit 177 allsvenska matcher för Björklöven.
Även om hjärtat för Björklöven finns där, så är det inte värt det. Att riskera att utsätta sig för en smäll till, när han varit borta så här länge är i min bok helt otänkbart.
Är rätt övertygad om att Erik Andersson också kommer ta samma beslut, när han nu sakta men säkert går tillbaka till ett normalt liv.
Då är det dags att skörda alla timmar vid skolbänken, och utbildningen till civilingenjör, och bli framgångsrik även utanför isen.
Som hockeyspelare finns det inget att bevisa, och framför allt är det inte värt det.

Erik Andersson i Malmö CHL-tröja.Foto: Philipp Brem / Bildbyrån.