Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Redhawks – spelare för spelare efter försäsongen

Försäsongen är avslutad.
Dags att gå igenom spelarna i truppen, och titta framåt mot det som kommer, nästa torsdag, då man går in i SHL, men bortamatch mot Mora IK.

Målvakter:

41. Cristopher Nihlstorp
Skadade sig mot Linköping, och spelade inte ens en hel match. Tog ganska lång tid på sig, innan comeback, och stod mot TPS Åbo i sista försäsongsmatchen. Såg riktigt bra ut i den matchen. Nihlstorps utmaning ligger i att göra det varje gång han står.

69. Oscar Alsenfelt
Alla vet Alsenfelts nivå, så den behöver inte betvivlas på något sätt. Men han har definitivt inte visat sig vara en vägg under sina tre matcher i CHL. Man ska dock ha klart för sig att försvarsspelet inte alls checkat in på samma sätt i de matcherna. Bara mot TPS borta, och då stod Nihlstorp. Alsenfelt är garanterat redo i premiären i Mora.

Backar:

3. Malte Setkov
Såg valpig ut i träningsmatcherna, och har en ganska tunn kropp, även om han lär ha växt till sig under sommaren. Har sett klart bättre och säkrare ut i CHL-matcherna. Värderat vad han ska göra på ett bättre sätt. Tveksamt om han är redo att spela 52 SHL-omgångar, men kom ihåg, utvecklingskurvan pekar hela tiden uppåt.

6. Stefan Warg
Ingen som sticker ut, och ska inte heller göra. Skulle kanske behöva bli lite mer elak och fysisk än han varit så här långt. Men det viktigaste beskedet är att han spelat alla fyra CHL-matcher, och tränar. Han gör sin kropp redo för en säsong till med 52 matcher. Det behövs.

12. Linus Cronholm
Han ska inte spela forward. Det går att konstatera efter hans byten mot TPS. Men som den backen han är, som fysisk, defensiv back, så kommer det bli matcher under säsongen, med tanke på att skador och avstängningar kommer att uppstå. Är redo för det.

14. Carl-Johan Lerby
På det stora hela har han varit bra, riktigt bra, och gjort det enkelt. Eller kanske ska man säga att han har fått det att se enkelt ut. Hade en del problem i sista matchen, då han stod felpositionerad, men annars har Lerby visat att han är tillbaka på en hög nivå. Bara att ta med in i serien.

28. Jens Olsson
Det ser ut som det brukar. Stabil, skicklig, back med bra skridskoåkning, och har massor av rutin. Jens ska inte göra det komplicerat i egen zon, utan hålla det enkelt. Det finns möjligen utrymme på att sticka uppåt, emellanåt, men då gäller det att hans backpartner är med på noterna. Gör sina 15-20 pinnar i serien.

36. Anton Öhman
Spelskicklig, men en sak har man märkt. Han skjuter helst inte i powerplay. Hellre en passning för mycket, är känslan. Men potentialen, den märks definitivt. Behöver dock växa mer för att fylla upp en stor kostym, som en av Redhawks två PP-backar.

42. Niklas Arell
Ingenting att bedöma, eftersom han varit skadad. Är dock redo nu, och det behövs, om han spelar på samma sätt som han gjorde mot slutet av förra säsongen. Kan behöver två-tre seriematcher som blir hans försäsongsmatcher, med tanke på skadefrånvaron.

50. Tobias Ekberg
Är helt övertygad om att Ekberg blir en av de absoluta toppbackarna i detta laget. Försäsongen har inte fått mig att tvivla på det. Producerat fyra poäng på sex matcher, han slänger in puckarna på mål från blålinjen, och i egen zon har han vågat och nyttjat sin kropp på ett positivt sätt.

59. Anton Mylläri
Frågetecken, som blev mer eller mindre ett utropstecken förra säsongen. En gedigen back, som kan systemet och som får utmaningen att skola in Anton Öhman i samma system, som sin partner. Kravbilden är högre, men han ser ut som i fjol. Stabil.

Forwards:

8. Johan Olofsson
Försäsongen ser ut som förra säsongen. Trög! I alla fall sett till produktionen. En assist har han väl kämpat in så här långt. Skapat en del chanser och har haft några ramträffar. Har höga förväntningar på sig den här säsongen. Gäller att det lossnar hyfsat snabbt i serien.

9. Frederik Storm
Jag har högre krav på Storm, än det han visat under de här sex matcherna. Inte ett enda mål, även om det trillat in fyra assist på kontot. Har skapat för lite målchanser i min bok. En av få spelare som kan ”göra sin gubbe” i den här truppen. Det behöver han visa i serien. 24, 24, 27 poäng i SHL, kan det bli 30-35 i år? Det behöver Redhawks.

20. Henrik Hetta
Har vi inte fått se speciellt mycket av. Två träningsmatcher och ingenting i CHL. I de träningsmatcherna var det långt till den formen han hade i slutspelet med Skellefteå, när det brann till. Således finns det inget att bedöma. Men Malmö behöver en tio mål från hans klubba.

22. Lars Bryggman
Ser bäst ut i laget. Gör mål, spelar sitt spel, och kan vara på väg mot ett ruskigt stort genombrott, som en riktigt bärande spelare i laget. Spelar i alla moment och är en spelare som inte får gå skadad, med tanke på hur det har sett ut. Tillbaka i slutet av veckan, som det ser ut idag. Är då, med stor sannolikhet, med i premiären mot Mora.

23. Christoffer Forsberg
Sitt sedvanliga hårda jobb, det finns där, men det är för trubbigt framåt. Med sin fina åkning, skapar han lägen, men det blir sällan speciellt många mål. Hade Forsberg varit mer skillad, hade han kunnat vara en toppspelare i SHL, med tanke på att åkningen, och det hårda jobbet verkligen finns där.

24. Emil Molin
Fem veckor har gått sedan skadan. Han har missat hela försäsongen, och bedömningen uteblir därmed. Kommer kunna trampa igång relativt snart, men måste då träna, och därför avvaktar man nog någon match in i serien, innan han spelar. I serien sedan? Ja, där ska han vara ett offensivt lok, har man tänkt sig.

26. Axel Wemmenborn
Precis den centern man hade förra säsongen, möjligen att man hoppas på ett snäpp upp. Boxplay, bra tvåvägsspel, men inte speciellt mycket mer. Otroligt nyttig lagspelare, som inte lär ta de stora rubrikerna i år heller. Några fler mål ska han kunna pilla in, dock.

29. Marcus Sylvegård
Knäskålen hoppade ur, och tillbaka mot Minsk, så det som kunde blivit en mardröm, blev ”bara” ett ömt knä. Är nog med och kör i veckan igen. Försäsongen? Ja, han har fått utrymme, och har levererat två mål. Skjuter och då blir det mål. Ska kriga om en JVM-plats i vinter, då kommer det krävas kontinuerligt spel. Om han har den platsen? Så länge han presterar poäng, vilket han ska göra i sin omgivning.

43. Nichlas Hardt
Stort nja, före matchen mot TPS, då vaknade han till. Avgörande mål, skottäckning med huvudet och sitt sedvanliga hårda jobb. Men att en match av sex är bra, och sticker ut, är inte tillräckligt. Måste vara där mer, varje kväll. Kommer nu när det brinner till i SHL? Det behöver Malmö Redhawks.

51. Emil Sylvegård
Har tagit en stor roll i det här laget direkt. Hela kroppspråket andas hjärta och hårt jobb. Ser ut att ta stor plats i gruppen direkt och ställer krav. Bra produktion på det stora hela, och det är så här han behöver se ut, konsekvent över 52 omgångar. En jobbig jävel, helt enkelt, men som även pillar dit puckar.

61. Martin Janolhs
En del problem i egen zon, men offensivt ser han ganska spännande ut, stundtals. Fin match mot TPS och det syntes vad självförtroende gör för en spelare. Får inte bli för mycket av den varan, så det slår tillbaka med farliga kontringar. Kanske bäst som ytterforward?

63. Fredrik Händemark
Ser riktigt bra ut. Ser ut att ha bestämt sig för att han ska vara kung i det här laget. Blir aldrig någon snajper, eller finlirare, men det behöver han inte vara. Stabil center alla kvällar i veckan, som kommer producera. Mot personligt poängrekord?

67. Konstantin Komarek
Vill vara den kreativa, och är den kreativa. Ser spännande ut, även om han kan försvinna stundtals. Tränarna är inne på att han bröstat upp sig och tagit ett kliv till. Blir väldigt spännande att se vad han kan göra på SHL-nivå i Malmö. 27 poäng i Karlskrona. Når han 30 nu, ska Malmö vara väldigt nöjda.

91. Max Görtz
Känns gladare, piggare och harmonisk. Störs inte alls på samma sätt av sin rygg, och så länge han konsekvent fortsätter att sköta sin kropp och göra övningarna före och efter matcher, så blir det här, den spelaren man värvade, men inte fick förra året. Men nog kan han väl avlossa ännu mer skott i PP?

96. Kim Rosdahl
Hoppas folk ser vilken kämpe det här är, och vad han gör. Om inte, kolla när Redhawks sitter på en ledning, och det återstår ett par minuter, och se vem som är inne och sliter som ett svin, för att hålla ledningen. Alltid 96:an. Ingen stor produktion framåt, men det kommer vi nog aldrig att få se från honom. Kanske dock kan hoppas på första säsongen med 10 poäng, eller mer?

Händemark, Bryggman, Sylvegård och Max Görtz. Fyra spelare om gjort fina försäsonger.Foto: Bildbyrån.