Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Conny Strömberg tränar med nytt lag

42 år ung, och fyller 43 år till hösten.
Men den aktiva spelarkarriären vägrar Conny Strömberg att ge upp. På måndag går han på is, och hoppas på ett kontrakt med Arboga.
– Jag tycker nog det är lite för tidigt, för att lägga av nu, säger Conny Strömberg.

Förra säsongen inleddes i norska Lörenskog, sedan drog han vidare till allsvenska Västervik, och avslutade sedan med att vara med och spela upp Västerås i HockeyAllsvenskan.
– Det gick så bra i VIK, så då kände jag att jag var tvungen att köra på ett år till, säger Conny, men flikar snabbt in:
– Till att börja med alltså. Jag skulle må dåligt om jag slutade.

Men någon gång måste väl även du lägga av?
– Ja, någon gång. Men det är inte nu. Jag får börja här i Arboga, så ska vi diskutera när vi känt på varandra här på is. Vi börjar där, helt enkelt.

Är du inte för bra för att hålla till i ettan?
– Jag vill upp på allsvensk nivå. Vi får se lite senare. Jag brukar behöva en fyra veckor på is och spela lite matcher för att nå formen. Kan bli att jag sätter igång säsongen med Arboga bara, och sedan kan vi se vad som händer i de allsvenska trupperna.

Hur har sommaren varit?
– Som vanligt skulle jag säga. Jag har var i Ö-vik. Det har blivit träning, och så har jag haft roligt.

Låter som en bra sommar.
– Helt perfekt!

Conny Strömberg har varit i Arboga tidigare. Dottern bor i Arboga hos sin mamma.
– Två halva säsonger och en hel säsong har det blivit tidigare. Så det blir tillbaka och spela där. Naturligtvis också kul att vara nära min dotter, även om det bara är kompisar och killar som gäller för henne nu.

Senast Strömberg spelade för Arboga var våren 2005. Då var han med om att rädda kvar laget i HockeyAllsvenskan i kvalserien.
Nu är han tillbaka i klubben, 13 år senare.
– Till en början i alla fall. Men som jag sa, jag vill helst upp till allsvenskan. Den nivån håller jag, säger Conny Strömberg.

Conny Strömberg kör på.Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN