Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Säsongens hetaste derbyn

Ikväll spelas säsongens första derby.
Ja, jag räknar det som ett derby när två lag från samma län drabbar samman, och där supportrarna faktiskt avskyr varandra.
Oftast utan att gå över gränsen, men ibland går man tyvärr över gränsen.

Det största derbyt som kan spelas i Sverige, är enligt min åsikt, när Djurgården och AIK drabbar samman. Helst på Hovet, och helst när den gamla ståplatsen fanns på den tidigare nationalarenan.
Men dessvärre kommer det inte att ske något möte mellan dessa lagen i år. Åtminstone inte som vi vet om i dagsläget.

Men det spelas andra derbyn!

Dem fem hetaste enligt mig, som liras denna säsong är:

1. BJÖRKLÖVEN – SKELLEFTEÅ
När: Den 14 augusti i Umeå (Träningsmatch)
Kommentar: Här är det verkligen en hög nivå av rivalitet. Trots att lagen inte stött på varandra i seriesammanhang på över tio år, så är det ramsor mot varandra, på respektive lags matcher, trots att de möter någon annan. Skellefteåfansen gjorde till och med en låt för att förolämpa Löven i fjol.

2. MALMÖ – RÖGLE
När: Fyra olika tillfällen i SHL.
Kommentar: Nog kan det väl bli lite mer rivalitet mellan de här lagen nu? Framförallt för att Rögle ser ut att bli bättre som lag och hota mycket mer. Malmö kan nog se det som ett minne blott att vinna poängfördelningen mellan lagen i de fyra matcherna, så pass enkelt som man gjort. Och hur het skulle inte denna matchen bli om ett lag slutar åtta, och ett lag slutar nia, så de möts i en åttondelsfinal?

3. MARIESTAD – SKÖVDE
När: Vid minst två tillfällen i den västra höstserien av Hockeyettan.
Kommentar: Det här har verkligen piskats upp. Och det blev inte sämre av att lagen mötte varandra i bäst av tre matcher i playoff i våras. Under en av matcherna senaste säsongen, så hamnade dessutom två Skövdespelare i bråk med Mariestadssupportrar.

4. VITA HÄSTEN – LINKÖPING
När: Den 7 augusti i Norrköping (Träningsmatch)
Kommentar: Har inte mött varandra på länge. Nu är det slaget om Östergötland och här gillar man absolut inte varandra. Pratar man med LHC:are, som legat långt, långt före Hästen de senaste 20 åren, så finns det ändå där, trots att Hästen inte ens varit i närheten av att kunna hota Linköping. Upplagt för en fest med mycket nidramsor på läktaren ikväll.

5. MORA – LEKSAND
När: Den 16 augusti i Älvdalen (Träningsmatch)
Kommentar: Detta är normalt sett ett riktigt hett derby, men när lagen spelat mot varandra två raka kval och massor av tillfällen i seriesammanhang, så framstår säsongens enda(?) möte som mindre hett. Klubbarna gillar fortfarande inte varandra, såklart, men det blir inte på samma rivalnivå som det kan vara. Dock givet rivalmöte på en sådan här lista.

Har ni några roliga derbyn? Kanske missade jag något. Det här är de fem jag spontant känner som de hetaste denna säsongen.

Schemat för försäsongen 2018 finner ni här.

Mariestad och Skövde gillar inte varandra. Och i Skellefteå gillar man inte Björklöven.Foto: Bildbyrån.