Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Spelarna som kan försvinna till NHL 15 juni

Till och med 15 juni är det fritt fram för NHL-klubbarna att plocka spelare som har kontrakt i SHL.
Men efter det är det stopp.
En svettig tid för sportcheferna.

Vilka svettas mest just nu? Antagligen ett par stycken. Att tappa en tongivande spelare, när vissa lutat sig tillbaka och spikat truppen, är inte vad man direkt önskar sig.

Så här listar jag spelarna med störst risk.

1. Mikael Wikstrand, back, Färjestad
Peter Jakobsson borde vara den som har absolut svårast att sova av sportcheferna i SHL. Han har en VM-back, som Ottawa garanterat har ett större intresse utav, än när det begav sig senast.

2. Adam Reideborn, målvakt, Djurgården
Varsågod, här är SHL:s bästa målvakt senaste säsongen, i fin ålder, mycket utvecklingspotential, och helt odraftad. Vilken klubb som helst kan signa upp honom. Skulle Adam säga nej om förslaget kom? Tveksamt.

3. Emil Larsson, forward, Luleå
Går man in och levererar 23 SHL-mål direkt från spel i HockeyAllsvenskan, så är man bra. Precis som Reideborn är Larsson odraftad, och kan därmed väljas av samtliga 31 klubbar. Har han is i magen att säga nej om det blir skarpt läge?

4. Jesper Boqvist, forward, Brynäs
Risken kan tänkas vara minimal, men tänk då på att han är draftad av New Jersey Devils, som fick full utdelning på Jesper Bratt. Vill man fynda i Sverige igen, från samma årgång, men ett betydligt högre val, så är Boqvist rätt man.

5. Viktor Andrén, målvakt, Växjö
Det har surrats lite om det, men som given andramålvakt i sin klubb? Nja, tveksamt ändå. Andrén har dock möjligheten, i form av ej draftad. Utbudet blir större. Han är en billig målvakt och i slutspelet höll han hög klass.

Övriga som kan plockas över?
Fram till den 15 juni kan vad som helst hända.
Vad tänker Vegas om Lucas Elvenes? Kan någon vara sugen på att chansa med Olle Liss, som levererade i landslaget. Går någon igång på Fredrik Händemark, som det viskats lite om tidigare säsonger, och vad säger Philly om David Bernhardt?

Inte förrän den 15 juni kan sportcheferna andas ut på sina kontraktsbundna spelare.
Ett par dagar till att svettas alltså…

Wikstrand, Jesper Boqvist och Reideborn.Foto: Bildbyrån.